metanastew
Η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Ρουμανία είναι οι πιο δύσκολες χώρες για εκείνους που αναζητούνάδεια παραμονής, σύμφωνα με έκθεση του ολλανδικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε αυτή τη λίστα, με τις χώρες στις οποίες έχουν περισσότερες πιθανότητες οι αιτούντες άσυλο και η ανάλυση προέκυψε με βάση το συνολικό αριθμό αιτήσεων στην ΕΕ το 2014.

Σύμφωνα με αυτή τη λίστα, στην οποία περιλαμβάνονται 20 χώρες, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Ρουμανία θα δέχονταν τους λιγότερους πρόσφυγες και οι Φινλανδία, Ιταλία, Τσεχία και Βουλγαρία τους περισσότερους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια κράτη είχαν πολύ λίγες αιτήσεις για άσυλο, προκειμένου να γίνει στατιστικά ασφαλής σύγκριση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις- όπως η Αυστρία- δεν υπήρχαν στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, η Βουλγαρία θα έπρεπε να χορηγήσει άδεια στο 51% των αιτούντων και η Ελλάδα στο 23%.

Επίσης, όσοι προέρχονται από ρημαγμένες από τον πόλεμο χώρες έχουν περισσότερες πιθανότητες, ενώ τόσο η ηλικία όσο και το φύλο των αιτούντων κάνει διαφορά. Για παράδειγμα, όσοι είναι από τη Συρία και την Ερυθραία έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν άδεια παραμονής στην Ολλανδία (91% ποσοστό αποδοχής), ενώ όσοι είναι από τη δυτική Αφρική είναι απίθανο να εξασφαλίσουν παραμονή, με εξαίρεση την Ιταλία.

Η μελέτη του ολλανδικού υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε προκειμένου να αποδειχθεί ποιες χώρες είναι στην πραγματικότητα οι πιο αυστηρές.



iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.