Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιερά Μητροπόλη: O εορτασμός της Γρεβενιώτισσας Μάνας

8 Φεβρουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

manaΤην Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016, πρώτη μετά την Υπαπαντή του Κυρίου, κατά την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος εορτάζει επίσημα τις μητέρες των Τριών Ιεραρχών, επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ώστε να καθιερώσει τον εορτασμό της Γρεβενιώτισσας Μάνας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τίμησε ενδεικτικά και συμβολικά τρεις μάνες:
• την πλέον μεγάλη σε ηλικία (98 ετών),
• την μάνα που το 2015 έγινε πολύτεκνη
• και τέλος μία γυναίκα που πρόκειται να γίνει μάνα για πρώτη φορά.

Και στις τρεις έδωσε μία εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό, ενώ ξεχωριστά στην σεβάσμια γιαγιά λουλούδια και γλυκά, για να κερνάει τα εγγόνια της, στην πολύτεκνη μητέρα μία συμβολική οικονομική βοήθεια και στην μέλλουσα μητέρα ένα φλουρί για το τέκνο που θα γεννηθεί.

Την αυτή μέρα ο Σεβασμώτατος τέλεσε και την χειροτονία εις πρεσβύτερον του π. Σταύρου Περδικόπουλου, συνταξιούχου- διευθυντή των Ελληνικών Πετρελαίων, που αμισθί θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εκκλησία των Γρεβενών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2016 at 21:33 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply