Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί τα χέρια μου είναι συνέχεια κρύα;

Φεβρουάριος 6th, 2016 by Σταματίνα

krua-xeria

Σε κάποιους ανθρώπους τα κρύα χέρια είναι μια μόνιμη κατάσταση που δεν συνδέεται με τιςεξωτερικές καιρικές συνθήκες. Άλλες πάλι φορές, τα χέρια κρυώνουν σε μια προσπάθεια του σώματος να ρυθμίσει την θερμοκρασία του και φυσικά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Όταν όμως το σύμπτωμα επιμένει και μάλιστα συνδέεται με μια σειρά χαρακτηριστικών όπως οι αλλαγές στο χρώμα των χεριών, ενδεχομένως να χρειάζεται διερεύνηση.

Για παράδειγμα, υπάρχει η περίπτωση προβλήματος με την κυκλοφορία του αίματος ή με τους ιστούς στα χέρια και τα δάχτυλα. Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί σε πρώτη φάση, είναι η αναζήτηση και άλλων συμπτωμάτων εκτός των κρύων χεριών. Έτσι, εφιστούν την προσοχή όταν επιπλέον έχουμε κρύα πόδια, αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, αίσθηση μουδιάσματος ή μυρμηγκιάσματος, ανοιχτές πληγές ή φουσκάλες, σκληρό ή τεντωμένο δέρμα.

Αιτίες

Όταν τα κρύα χέρια είναι μια μόνιμη κατάσταση (και όχι συνέπεια του εξωτερικού κρύου ή της προσπάθειας του σώματος να διατηρήσει τη θερμοκρασία του), το πιθανότερο είναι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, καλό θα είναι να ελέγξουμε την περίπτωση αναιμίας, υπογλυκαιμίας, λύκου, σκληροδέρματος κ.ά.

Μια επίσκεψη στον γιατρό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα αναδείξει την αιτία πίσω από το σύμπτωμα που επιμένει διαμορφώνοντας την ανάλογη θεραπευτική αγωγή.


clickatlife

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 6th, 2016 at 20:05 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply