mitsotakis708allages

Νέες αλλαγές προωθεί στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος με απόφασή του συστήνει γραμματείες ανά τομέα πολιτικής.

Ετσι, με αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συστήνονται 3 νέες γραμματείες:

  • Γραμματεία Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, σε αντικατάσταση της Γραμματείας Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων και ορίζεται Γραμματέας ο κ. Θεόδωρος Κόλλιας.
  • Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος, σε αντικατάσταση του Τομέα Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος και ορίζεται Γραμματέας η κυρία Ζωή Ράπτη.
  • Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων και ορίζεται Γραμματέας ο κ. Νικόλαος Κωστόπουλος.

Με άλλες αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται:

  • Γραμματέας στη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Μαρία Συρεγγέλα.
  • Γραμματέας στη Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βασίλειος Ξυπολυτάς.
  • Γραμματέας στη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ιωάννης Σμυρλής.
  • Γραμματέας στη Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεώργιος Σταμάτης.

Τέλος, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Σύμβουλός του για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής και Υπεύθυνος Παρακολούθησης του Γ’ Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής ορίζεται, ο κ. Στυλιανός Πέτσας.

Ποιοί είναι οι νέοι γραμματείς:

  • Θεόδωρος Κόλλιας

Γεννήθηκε το 1961. Διετέλεσε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ, Γενικός Γραμματέας ΟΝΝΕΔ Παπάγου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και μέλος της κεντρικής επιτροπής ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα.



Εργάζεται ως Δικαστικός Υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων.

  • Ζωή Ράπτη

Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο του διεθνούς εμπορίου και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Εργάζεται ως δικηγόρος αρχικά σε θέματα Εμπορικών και Βιομηχανικών Εταιρειών ενώ από το 1996 ειδικεύεται σε θέματα δικαίου του περιβάλλοντος και της χωροταξίας.

Συνεργάστηκε ως νομικός με το «Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας», υπό τον Πρόεδρο και επίτιμο Αντιπρόεδρο του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Μ. Δεκλερή και Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ψυχικού, μέλος της Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, Πρόεδρος του Συνδέσμου των τεσσάρων (4) Δήμων (Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης και Ψυχικού) για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση και είχε συνεχή παρουσία και συμμετοχή σε συλλογικές προσπάθειες. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και υποψήφια Βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και 20ης Σεπτεμβρίου.

  • Νίκος Κωστόπουλος

Ο Νίκος Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθµια εκπαίδευση του στη Γερµανική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Τµήµα Γερµανικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σπουδές νοµικών, οικονοµικών και πολιτικών επιστηµών στο Πανεπιστήμιο Feruniversitaet Hagen στη Γερµανία.

Συνέχισε τις σπουδές του στη ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Zurich Elite Business School στην Ελβετία και στην Ευρωπαϊκή ∆ιακυβέρνηση (ΜEG) στο Πανεπιστήµιο Neapolis στην Κύπρο, ενώ παρακολούθησε το µεταπτυχιακό πρόγραµµα ∆ιεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τµήµατος Πολιτικής Επιστήµης και ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1994 εργάζεται ως Στέλεχος Επιχειρήσεων και από το 2004 µέχρι και σήµερα ως Σύµβουλος ∆ιοίκησης και ενδεικτικά στις εταιρείες: Planet, ∆ΕΗ, Dialect Technologies. ∆ιετέλεσε ∆ιευθύνων Σύµβουλος της εταιρείας Planner, µέλος του οµίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Ειδικός Σύµβουλος της Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου του υπουργείου Εσωτερικών, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε έντονη και συνεχή πολιτική παρουσία ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Στις εθνικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών και ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος.

Είναι παντρεμένος με τη Βασιλεία Κατραβά.

  • Μαρία Συρεγγέλα

Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management). Έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα (στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου βρίσκεται σήμερα) με ειδίκευση, κυρίως, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του YEPP (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), από το 2001 έως το 2005 και εκπρόσωπος του YEPP στο Western Balkan Democracy Initiative και στο Southeastern European Forum, την ίδια περίοδο.

Υπήρξε μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, από το 2001-2004 και  στην Κ.Ε. από το 1998-2005. Ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές του 2004. Εκλέγεται μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) από το 2013 έως και τον Μάρτιο του 2015.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Τούρκικα.

Είναι παντρεμένη με τον Φώτη Κυριακόπουλο, Πολιτικό Μηχανικό και μητέρα δύο παιδιών του Βασίλη και του Κωνσταντίνου.

  • Βασίλειος Ξυπολυτάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981, είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management  από τα ο  Harvard University,  ΜΑ European Studies από το Kings College – University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.)  από το Coventry Business School. Με πτυχίο BA Management and Marketing από το Coventry University.

Έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα ενώ σήμερα είναι ιδιοκτήτης δυο start up εταιριών. Η πρώτη δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων και διαθέτει το προϊόν της σε εκατοντάδες σημεία πώλησης στην εγχώρια και διεθνή αγορά, και η δεύτερη δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στα φοιτητικά του χρόνια διατέλεσε πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου (ΣΕΦΛ) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Αγγλίας. Ενώ μετά την επιστροφή του, από το εξωτερικό, διατέλεσε τακτικό μέλος της γραμματείας Οργανωτικού και μετέπειτα τακτικό μέλος της γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου και διορίστηκε το 2013 ως Αναπληρωτής Γραμματέας.

Εκλέγεται επί 9 συναπτά έτη, στις πρώτες θέσεις εκλογής, σε θέσεις διοίκησης, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς εκ των οποίων, υπηρέτησε τρία έτη ως Αντιδήμαρχος και τα υπόλοιπα ως πρόεδρος ΝΠΔΔ. Στα χρόνια αυτά έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από καινοτομίες όπως: το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημόσιο κτήριο στην Ελλάδα, τα πρώτα δημόσια ψηφιακά σχολεία στην Ελλάδα, τη χρήση της άμεση δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων, την κομποστοποίηση στην πηγή για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πολλά άλλα. Τέλος, υπηρέτησε από 2014-2016 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) απ’ όπου πρόσφατα απεχώρησε.

  • Γιάννης Σμυρλής

Ο Γιάννης Σμυρλής (1979) είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (BSC 2003) με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις στην Σχολή Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (MSC 2006), ενώ μιλά άριστα αγγλικά και καλά γαλλικά. Επαγγελματικά, είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ από το 2009 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας διατελέσει διευθυντής πωλήσεων.
Από το 1999 έως σήμερα έχει αναπτύξει έντονη πολιτική ενασχόληση με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, ενώ από τον Φεβρουάριο 2013 ορίστηκε Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε:
• Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας (Φεβρουάριος 2013 – σήμερα)
• Εκλεγμένο Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (2010 – Σήμερα)
• Πρόεδρος του ΥΕΡΡ (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), μέλος του πολιτικού γραφείου του ΕΛΚ και μέλος της ομάδας Εργασίας Χάραξης Πολιτικής του ΕΛΚ (2007 – 2009)
• Αντιπρόεδρος του ΥΕΡΡ και μέλος της Επιτροπής Ανατολικής Ευρώπης του ΕΛΚ (2005 – 2007)
• Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ως Υπεύθυνος Μαθητικού (2001), Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων (2004) και Εκλεγμένος Πρόεδρος ΝΕΛΚ (2007) (2001 – 2010)
• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (2004-2010)
• Μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του τμήματος Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999 – 2003).
Ο Γιάννης Σμυρλής στην ενασχόλησή του με τα κοινά, τοπικά αλλά και διεθνώς, έχει αναπτύξει έντονη δράση με συνεχείς επαφές σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο. Συμμετέχει στην διοργάνωση σεμιναρίων στα πεδία της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, συμμετέχει σε μηνιαίες συναντήσεις με Ευρωβουλευτές και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προώθησε ως πρόεδρος της ΝΕΛΚ αποφάσεις της Συνέλευσης στο Πολιτικό Γραφείο του ΕΛΚ, οι οποίες προχώρησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως νομοθετικό σώμα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εκτελεστική εξουσία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, έχει διοργανώσει εθνικές διασκέψεις με την συνεργασία υπουργείων, εθνικών φορέων και ινστιτούτων για διάφορα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα, έχει αναπτύξει και έντονη κοινωνική δράση καθώς εξελέγη και διατελεί Πρόεδρος της Ελληνικής Κίνησης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (Μάϊο 2013 – σήμερα), υπήρξε Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Foundation των ΗΠΑ, μέλος της Συνέλευσης των Νέων της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (2003), Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (Ε.Ε.Π.Ε.) και Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ναυσιπλοϊας.

  • Γιώργος Σταμάτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Αθηνών.

Είναι Φυσικοθεραπευτής με κύριο αντικείμενο την θεραπευτική ιππασία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της  Ιατρικής Σχολής Αθηνών στον τομέα της Διεθνούς Ιατρικής & Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας με αντικείμενο μεταπτυχιακής εργασίας το φαινόμενο των αστέγων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξειδίκευση την Ιατρική Καταστροφών.

Μιλάει Αγγλικά και Βουλγαρικά.

Διετέλεσε Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων την περίοδο 2013 – 2015 και υπήρξε επικεφαλής του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ – Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ με πάνω από  300 σχετικές πρωτοβουλίες.

Το 2012 ήταν ο εισηγητής του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική στον τομέα του εθελοντισμού, των αστέγων και του εθελοντισμού στην υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Εργάστηκε στο Δήμο Αθηναίων ως υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων Εθελοντισμού και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης με κύριο αντικείμενο την ένταξη μεταναστών, προσφύγων και ατόμων τρίτης ηλικίας, ενώ υπήρξε ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του πρώτου Συμβουλίου Μεταναστών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ταυτόχρονα είναι εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διαπολιτισμικός διαμεσολαβητής και αποτελεί ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών από το 2000 έχοντας αναπτύξει προσωπική εθελοντική δράση.

  • Στυλιανός Πέτσας

Ο κ. Στυλιανός Πέτσας προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. Α.Ε. και της Cosmote Α.Ε., μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects), εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015. Συμμετείχε στις τεχνικές ομάδες για τη μείωση του ΕΕΗΔΕ 2012 κατά 15%, με ταυτόχρονη διεύρυνση της βάσης του ΕΕΤΑ 2013, ενώ συνέβαλλε στη μείωση κατά 3,9% των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από τον Ιούλιο 2014. Μειώσεις επιβαρύνσεων που τόνωσαν το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, ενίσχυσαν τον τζίρο των επιχειρήσεων, μείωσαν το μη-μισθολογικό κόστος της εργασίας με σαφή αναπτυξιακή στόχευση που συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Πέτσας, διατέλεσε μέλος επιτροπών και ομάδων εργασίας για, μεταξύ άλλων, θέματα μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα και τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές, το σύστημα ιδίων πόρων της Ε.Ε., τη σύνταξη του Τόμου Φορολογικών Δαπανών, την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, την εξέταση των μη μη-ανταποδοτικών τελών και φόρων υπέρ τρίτων.

Ο κ. Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο κ. Πέτσας μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.