ΕΠΙΣΤΟΛΗΣτις 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τους τρείς μέγιστους φωστήρες της, τους Τρεις Ιεράρχες,

τους τύποις πλέον προστάτες της ανύπαρκτης παιδείας μας. Συνηθίζω κατ’ έτος να συντάσσω, ως ελάχιστο χρέος στη μνήμη τους, άρθρο. Εφέτος μάλιστα που ο εορτασμός τους συνέπεσε με ημέρα Σάββατο και επωφελήθηκαν το αρμόδιο υπουργείο και πολλοί εκπαιδευτικοί, ώστε να απαλλαγούν από αυτόν, που τους έχει καταστεί αφόρητος, αισθάνθηκα το χρέος μου εντονότερο. Όμως, σκέφθηκα, επί τόσα έτη προβάλλω τους θαυμάσιους, κατά το ήθος και το φρόνημα, Πατέρες της Εκκλησίας. Μήπως είναι καιρός να προβάλω και τις συνέπειες εκ της αποκλίσεως από την πορεία τους και την άνευ όρων υποταγή μας σε πάθη, τα οποία μας ευτελίζουν ως πρόσωπα και μας δουλώνουν σε συνανθρώπους μας, τους οποίους θαυμάζουμε ακόμη αντί να οικτίρουμε; Ας αναλύσουμε κάποια από τα τελευταία συμβάντα.

Πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκάλεσε τον πρωθυπουργό μας «ηλίθιο»! Ακόμη και οι περί αυτόν αντιλήφθηκαν το ολίσθημα και επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε φράση που είχε ειπωθεί από άλλον πολιτικό! Αλλά μήπως ήταν η πρώτη έκρηξη ανθελληνικής υστερίας του εν λόγω προσώπου. Μήπως είναι η πρώτη φορά που Γερμανοί μας διαπομπεύουν. Ας θυμηθούμε την ανθελληνική υστερία της εφημερίδας Die Welt, η οποία πρόσφατα πάλι αποκάλεσε τον πρωθυπουργό μας γελοίο! Ας θυμηθούμε το περιοδικό “Focus”, το οποίο είχε προβάλει σε εξώφυλλά του το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου με την προσθήκη χυδαίων χειρονομιών σε βάρος της χώρας μας! Το θαυμάσιο αυτό γλυπτό, το οποίο κοσμεί το μουσείο του Λούβρου αποκαλύφθηκε το 1820 και δωρήθηκε από τους κατακτητές μας στους «διαφωτισμένους» Γάλλους. Οι αγράμματοι κάτοικοι της Μήλου και του Πειραιά, στο λιμάνι του οποίου μεταφέρθηκε, αντιστάθηκαν στην αρπαγή του και οι άπραγες άνοιξαν πυρά, με συνέπεια τον θάνατο τουλάχιστον 200 προγόνων μας.

Ο πρωθυπουργός μας, και οι υποταγμένοι πλήρως στην αστική λαγνεία του «διαφωτισμού» ομοϊδεάτες του, περιφρονούν στο έπακρο τους Τρείς Ιεράρχες, τους κατόχους σε βάθος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Εκείνοι είχαν το σθένος να ορθώσουν το ανάστημά τους στον Ιουλιανό, όταν με ιταμότητα είχε απαγορεύσει τη μετοχή των χριστιανών στην παιδεία των προγόνων τους! Οι φωστήρες της Εκκλησίας μας κληρονόμησαν την αίσθηση της συνέχειας του ελληνισμού. Έτσι παρά την κραυγαλέα ανεπάρκεια του φτωχοδάσκαλου της τουρκοκρατίας, συνήθως κληρικού ή μοναχού, οι πρόγονοί μας γνώριζαν τη μεγάλη αξία του αρπαγέντος αγάλματος και το υπερασπίστηκαν θυσιάζοντας τη ζωή τους! Και ο αγράμματος Μακρυγιάννης συνέστησε στους άνδρες του, λίγα έτη αργότερα, αυτά τα αρχαία να μη τα πουλήσουν στους ξένους, όσα τάλαρα και αν τους προσφέρουν! Οι υποταγμένοι στο δυτικό «πνεύμα» «διαφωτισμένοι» λυσσομανούν να αποκόψουν τους Νεοέλληνες από τις ρίζες τους! Σήμερα το αστικό πανεπιστήμιο, το οποίο υπηρετούν με άκρα συνέπεια πληθώρα «μαρξιστών», διδάσκει κατά κόρον ότι η εθνογένεση στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος επετεύχθη με παρέμβαση των δυτικών προστατών μας.

Το συμβάν της προσβολής κατά του πρωθυπουργού μας δεν μας ξένισε, καθώς έχουμε εθιστεί στους εξευτελισμούς και στις ταπεινώσεις. Και έχουμε εθιστεί, επειδή έχουμε υποταγεί άνευ όρων στους ισχυρούς, από τότε, που αυτοί μας έβαλαν και δολοφονήσαμε τον πανάξιο πρώτο κυβερνήτη μας τον Καποδίστρια. Εκείνος, ο λαμπρός αστέρας της ευρωπαϊκής διπλωματίας, παρά τις σπουδές του στη Δύση, είχε παραμείνει αταλάντευτος στο δρόμο, που πορεύτηκαν οι Τρείς Ιεράρχες. Τους μιμήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Αφιλοχρήματος, εξάσκησε αρχικά την ιατρική τεθείς στην υπηρεσία του πάσχοντος συμπατριώτη του. Και όταν αργότερα επελέγη ως ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας όχι μόνο αρνήθηκε να λάβει μισθό, αλλά, απεναντίας, διέθεσε την προσωπική του περιουσία, για να ανορθώσει τη ρημαγμένη χώρα! Είχε ως πρότυπο τους Τρεις Ιεράρχες, που είχαν ως πρότυπο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Ερωτεύτηκε, αλλά δεν προχώρησε στη δημιουργία οικογένειας, για να αφοσιωθεί στην υπόθεση της απελευθέρωσης της δουλωμένης πατρίδας του! Και πολλοί ομογενείς, που διέπρεψαν στις κοινότητες της διασποράς διέθεσαν την περιουσία τους για να μορφωθούν τα σκλαβωμένα ελληνόπουλα, έχοντες ως πρότυπα τους Τρεις Ιεράρχες και όχι κάποια νεφελώδη περί εθελοντισμού ιδεολογία, όπως προβάλλεται σήμερα.

Ίσως κάποιοι Συνέλληνες να χάρηκαν με τις προσβολές κατά του πρωθυπουργού μας αναλογιζόμενοι ότι οι υβριστές τους βοηθούν να αποκομίσει οφέλη το κόμμα τους, ώστε να διαδεχθεί στην εξουσία τη σημερινή κυβέρνηση. Αυτό το «παιχνίδι» «παίζουμε» από τότε, που μας απελευθέρωσαν, για να μας καταστήσουν προτεκτοράτο τους. Και έγραφε με πόνο ο Μακρυγιάννης: «Άλλος το ήθελεν αγγλικόν, άλλος ρούσικον, άλλος γαλλικόν». Σήμερα, δυστυχώς, παρά το πλήθος των φαινομενικών διαφωνιών μας σχεδόν όλοι το θέλουμε «νεοταξικόν»! Τρέμουμε στη σκέψη ότι θα μας τα πάρουν, καθώς αρνούμαστε να θαυμάσουμε το μεγαλείο των Τριών Ιεραρχών, που πρόσφεραν τα πάντα για τον συνάνθρωπό μας. Και το θλιβερότερο είναι ότι δεν βλέπουμε ότι στόχος τους, εμφανέστατος πλέον, είναι να μας τα πάρουν όλα με τη δική μας συγκατάθεση, μέσω δηλαδή των μνημονίων, τα οποία υπογράψαμε. Και διαχέεται ο τρόμος των φρικτών δήθεν συνεπειών από την έξοδό μας από τη ζώνη του Ευρώ ή από την απομάκρυνσή μας από τη ζώνη Σένγκεν, τώρα που οι μάσκες των «εταίρων» μας έπεσαν και φάνηκε το πρόσωπο των «διαφωτισμένων» της Δύσης. Ο αρμόδιος για τους πρόσφυγες και μετανάστες υπουργός μας είχε το σθένος, και είναι γι’ αυτό αξιέπαινος, να γνωστοποιήσει τη στάση του Βέλγου ομολόγου του, φερεφώνου και άλλων δυτικών, ο οποίος μας κατήγγειλε, επειδή δεν αφήνουμε τους πρόσφυγες να πνιγούν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Η διάψευση των λεχθέντων, με καθυστέρηση, είναι χωρίς νόημα. Ότι λέχθηκαν αυτά το μαρτυρούν οι υπέρ τις χίλιες επιθέσεις στη Γερμανία κατά εγκαταστάσεων προσφύγων. Το μαρτυρούν οι επιθέσεις στη Στοκχόλμη κατά παντός που δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ανατομίας του προσώπου του ανήκοντος εις την «ευγενή» αρεία φυλή!

Δόξα τω Θεώ, που δεν αφήνουμε τους πρόσφυγες και άλλους μετανάστες, θύματα των απλήστων «διαφωτισμένων», να πνιγούν! Και ο Θεός δεν θα επιτρέψει να μας «πνίξουν», παρά τη σφοδρή επιθυμία τους και την συνοδοιπορεία αρκετών εκμαυλισθέντων Συνελλήνων. Είναι παρήγορο το ότι παρά την επί δύο περίπου αιώνες προπαγάνδα στα σχολεία, στην πολιτική σκηνή, στη διανόηση και στην τέχνη και παρά τον καταναλωτικό εκμαυλισμό, κάτι ακόμη μένει στην ψυχή του λαού μας από το πνεύμα των Τριών Ιεραρχών. Μένει πολύτιμη μαγιά. Καιρός να ζυμώσει το όλον.

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.