Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Φωνές» για τους φόρους της Google στη Βρετανία -Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση

Φεβρουάριος 2nd, 2016 by Σταματίνα

google.31.1.708

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στη Μ. Βρετανία ο διακανονισμός με τον οποίο η Google θα κληθεί να πληρώσει 172 εκατ. ευρώ, για αναδρομικούς φόρους.

Το Εργατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τη συγκεκριμένη συμφωνία που αφορά τους φόρους της εταιρείας από το 2005. Ο διακανονισμός ήρθε μετά από πολυετή έλεγχο της υπηρεσίας φορολογίας, για το αν η Google φοροαπέφευγε επί μία δεκαετία, ανακατανέμοντας τα κέρδη της στην Ιρλανδία, όπου βρίσκεται η έδρα της για την Ευρώπη.

Η συμφωνία παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως μεγάλη επιτυχία, αλλά επικρίθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ενδεχομένως να εξετασθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Εργατικού Κόμματος, αρμόδιοι για θέματα οικονομίας και δικαιοσύνης, ζήτησαν να τους χορηγηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις φορολογικές αρχές.

«Σας καλούμε να δώσετε απαντήσεις στο διάχυτο προβληματισμό που εκφράζεται σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας που περιβάλλει την συμφωνία», αναφέρουν στην επιστολή, ζητώντας περαιτέρω στοιχεία για τη διαδικασία που ακολούθησαν οι αρχές για να καταλήξουν στο συγκεκριμένο ποσό.

Στελέχη της Google υποστηρίζουν πως η εταιρεία πληρώνει όλους τους φόρους που της αναλογούν.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έχει ήδη καλέσει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να τοποθετηθεί σχετικά με τη συμφωνία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει διεξαγωγή έρευνας από την εθνική ελεγκτική υπηρεσία, ενώ η Επιτροπή Δημοσίων Λογαριασμών (PAC), έχει ανακοινώσει πως θα ερευνήσει τον διακανονισμό.

 

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 2nd, 2016 at 17:25 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply