Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΟΥ: Απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλο τον κόσμο ο ιός Ζίκα

Φεβρουάριος 2nd, 2016 by Σταματίνα

zika.1.2.708

Ως απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλο τον πλανήτη χαρακτήρισε τον ιό Ζίκα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Οργανισμός κατέληξε σε αυτή την απόφαση, μετά από τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασαν σήμερα, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΠΟΥ και εκπροσώπων των χωρών που έχουν πληγεί από την επιδημία.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη, διεθνής δράση, ως μέτρο πρόληψης προειδοποίησε η διευθύντρια του Οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαντ

Ο ιός μεταδίδεται από τα κουνούπια και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν. Εχει συνδεθεί με νευρολογικές διαταραχές και την μικροκεφαλία, δηλαδή περιπτώσεις παιδιών που γεννιούνται με αφύσικα μικρά κεφάλια και ανεπαρκώς ανεπτυγμένο εγκέφαλο.Η πρώτη εμφάνιση του ιού Ζίκα ήταν τον Μάιο στο δυτικό ημισφαίριο, αλλά πλέον μετά από το ξέσπασμα έχει εξαπλωθεί σε 25 χώρες. Τα περισσότερα άτομα που έχουν προσβληθεί από αυτόν δεν εμφανίζουν συμπτώματα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει κνησμός, πόνος στις αρθρώσεις, χαμηλός πυρετός και πονοκέφαλοι.

Αυτή είναι μόλις η τέταρτη φορά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας. Οι προηγούμενες ήταν το 2014, με το ξέσπασμα του ιού Εμπολα στη Δυτική Αφρική, την ίδια χρονιά με την επανεμφάνιση της πολυομελίτιδας στη Συρία και άλλες χώρες και το 2009 με την πανδημία του H1N1.

 

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 2nd, 2016 at 20:26 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply