Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτό το τσεπάκι τι ρόλο παίζει;

Φεβρουάριος 2nd, 2016 by Σταματίνα

auto-to-tsepaki-ti-rolo-paizei.w_lΕχετε αναρωτηθεί ποτέ το ρόλο παίζει αυτό το μικρό τσεπάκι στα παντελόνια τζην; Σας έχουμε την απάντηση…

Η ιστορία του παντελονιού τζην πάει πολύ πίσω στους αιώνες.

Αντίθετα από ότι πολλοί πιστεύουν δεν “ανακάλυψε” το τζην ο Levi Strauss, ιδρυτής της περίφημης πλέον φίρμας Levi Strauss & Co.Ηδη από τον 17ο αιώνα χρονολογείται ένα ανάλογο ύφασμα, που έκανε την εμφάνισή του στην Γένοβα της Ιταλίας και στην πόλη Νιμ της Γαλλίας. Κατά μια εκδοχή, από την γαλλική προφορά της Γένοβας (Gênes), προήλθε η ονομασία “τζην”. Οι Γάλλοι που αντέγραψαν το ύφασμα στην πόλη Νιμ, το αποκαλούσαν “de Nimes”, δηλαδή “από τη Νιμ”, εξ ου και το όνομα denim.

Από το Μουσείο της Γένοβας
Από το Μουσείο της Γένοβας

Από τότε οι μόδες και τα στυλ έρχονται και παρέρχονται, αλλά το τζην αποτελεί σταθερή αξία.

Οπως και μια μικρή λεπτομέρεια που παραμένει αναλοίωτη ανά τους αιώνες: το χαρακτηριστικό μικρό τσεπάκι.

Πώς όμως και γιατί δημιουργήθηκε, ελάχιστοι το γνωρίζουν. Η απάντηση είναι απλή. Για να μπαίνει το κουρδιστό ρολόι τσέπης, που μάλιστα γι αυτό- ονομάστηκε έτσι.

 

thetoc

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 2nd, 2016 at 16:34 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply