stauros-zalmas-zw-se-ena-mikro-kai-ftino-skafos_1.w_l«Ακόμα και τώρα ζω στο σκάφος, είναι σαν ένα πολύ μικρό σπίτι» είπε ο Σταύρος Ζαλμάς σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις του.

 

Είναι 58 ετών και δεν διστάζει να το πει δημοσίως. «Δεν με τρομάζει η ηλικία, το γήρας, με τρομάζει ο πόνος» είπε ο Σταύρος Ζαλμάςμιλώντας στο Join Us και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

«Εκανα το «Άφρικα» για να ταξιδέψω στην Αφρική»

Το 1991 έκανα το «Άφρικα» για το ταξίδι στην Αφρική. αυτό ήταν το δέλεαρ για μένα. Δεν καταλάβαινα τι σημαίνει star system, δεν καταλάβαινα τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε αυτό το πράγμα. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα εκτεθώ σε τόσα εκατομμύρια μάτια.

Εγώ πήγα για την εμπειρία. Και ξαφνικά ξύπνησα πρωθυπουργός. Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι. Στην αρχή η αλήθεια είναι είναι ότι έγινα λίγο χαζός, έγινα λίγο βλάκας.



Όταν σου δίνεται απότομα τόση εξουσία πρέπει να το διαχειριστείς αυτό το πράγμα με τέτοιο τρόπο για να μη γίνεις ανόητος. Και επίσης να μην υπηρετήσεις την εικόνα που έχει ο κόσμος για σένα.

Για την περίοδο που εργαζόταν σε τράπεζα:

Η περίοδος που εργαζόμουν στην τράπεζα ήταν πολύ δύσκολη, άγονη και στείρα. Αφενός μεν ήταν ένα περιβάλλον που δεν μου ταίριαζε ιδιοσυγκρασιακά, αφετέρου είχα κάτι μέσα μου που με έκαιγε να κάνω κάτι άλλο. Και αυτά τα δύο ήταν πολύ βαριά για να τα κουβαλήσω. Αυτά τα 9 χρόνια που εργάστηκα στην τράπεζα νομίζω ότι πέρασα πάρα πολύ άσχημα. Και είχα αρχίσει να έχω ψυχοσωματικά προβλήματα. Κάποια στιγμή μάζεψα το κουράγιο μου και έφυγα. Πήρα την κανονική μου άδεια και δεν ξαναγύρισα ποτέ.

Για την επιλογή του να ζει σε σκάφος:

«Ακόμα και τώρα ζω στο σκάφος, είναι σαν ένα πολύ μικρό σπίτι. Μ’ αρέσουν οι μικροί χώροι. Και το σπίτι μου δεν είναι μεγάλο. Αλλά μ’ αρέσει και η ζωή στη θάλασσα. Είναι ένα μικρό φτηνό ιστιοπλοϊκό σκάφος που δεν έχει έξοδα συντήρησης ή χρήσης. Μ’ αρέσει η ζωή εκεί. Πέρυσι που ήμουν στη Θεσσαλονίκη το είχα πάρει επάνω και ζούσα 9 μήνες».

 

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.