Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σταύρος Ζαλμάς: Γιατί επέλεξα να ζω σε ένα μικρό και φτηνό σκάφος

1 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

stauros-zalmas-zw-se-ena-mikro-kai-ftino-skafos_1.w_l«Ακόμα και τώρα ζω στο σκάφος, είναι σαν ένα πολύ μικρό σπίτι» είπε ο Σταύρος Ζαλμάς σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις του.

 

Είναι 58 ετών και δεν διστάζει να το πει δημοσίως. «Δεν με τρομάζει η ηλικία, το γήρας, με τρομάζει ο πόνος» είπε ο Σταύρος Ζαλμάςμιλώντας στο Join Us και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

«Εκανα το «Άφρικα» για να ταξιδέψω στην Αφρική»

Το 1991 έκανα το «Άφρικα» για το ταξίδι στην Αφρική. αυτό ήταν το δέλεαρ για μένα. Δεν καταλάβαινα τι σημαίνει star system, δεν καταλάβαινα τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε αυτό το πράγμα. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα εκτεθώ σε τόσα εκατομμύρια μάτια.

Εγώ πήγα για την εμπειρία. Και ξαφνικά ξύπνησα πρωθυπουργός. Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι. Στην αρχή η αλήθεια είναι είναι ότι έγινα λίγο χαζός, έγινα λίγο βλάκας.Όταν σου δίνεται απότομα τόση εξουσία πρέπει να το διαχειριστείς αυτό το πράγμα με τέτοιο τρόπο για να μη γίνεις ανόητος. Και επίσης να μην υπηρετήσεις την εικόνα που έχει ο κόσμος για σένα.

Για την περίοδο που εργαζόταν σε τράπεζα:

Η περίοδος που εργαζόμουν στην τράπεζα ήταν πολύ δύσκολη, άγονη και στείρα. Αφενός μεν ήταν ένα περιβάλλον που δεν μου ταίριαζε ιδιοσυγκρασιακά, αφετέρου είχα κάτι μέσα μου που με έκαιγε να κάνω κάτι άλλο. Και αυτά τα δύο ήταν πολύ βαριά για να τα κουβαλήσω. Αυτά τα 9 χρόνια που εργάστηκα στην τράπεζα νομίζω ότι πέρασα πάρα πολύ άσχημα. Και είχα αρχίσει να έχω ψυχοσωματικά προβλήματα. Κάποια στιγμή μάζεψα το κουράγιο μου και έφυγα. Πήρα την κανονική μου άδεια και δεν ξαναγύρισα ποτέ.

Για την επιλογή του να ζει σε σκάφος:

«Ακόμα και τώρα ζω στο σκάφος, είναι σαν ένα πολύ μικρό σπίτι. Μ’ αρέσουν οι μικροί χώροι. Και το σπίτι μου δεν είναι μεγάλο. Αλλά μ’ αρέσει και η ζωή στη θάλασσα. Είναι ένα μικρό φτηνό ιστιοπλοϊκό σκάφος που δεν έχει έξοδα συντήρησης ή χρήσης. Μ’ αρέσει η ζωή εκεί. Πέρυσι που ήμουν στη Θεσσαλονίκη το είχα πάρει επάνω και ζούσα 9 μήνες».

 

thetoc

This entry was posted on Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2016 at 23:59 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply