Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Spiegel: Ο Τσίπρας από ήρωας των αγροτών έγινε αντίπαλός τους

31 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

tsipras-agrotes-708

Με μία αναδρομή στο παρελθόν και στη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες, το γερμανικό περιοδικό Spiegel εξηγεί πώς ο Ελληνας πρωθυπουργός έγινε από ήρωας των αγροτών, αντίπαλος.

Στην ηλεκτρονική του έκδοση το Spiegel ασχολείται με τις απεργίες στην Ελλάδα και γράφει «κάποτε ήταν ο ήρωάς τους. Τώρα είναι ο αντίπαλός τους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να περικόψει τα προνόμια των αγροτών και να αυξήσει τη φορολογία».

Το άρθρο αναφέρεται στη δημοτικότητα που είχε ο Αλέξης Τσίπρας το 2013: «Τότε ο Τσίπρας ήταν μια ηγετική φιγούρα της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας θερμόαιμος που υποσχόταν να αγωνιστεί για το δίκαιο των αγροτών. Σήμερα ως επικεφαλής της κυβέρνησης θέλει να περάσει νόμο που περικόπτει τα προνόμια των αγροτών, διπλασιάζει τη φορολογία και τριπλασιάζει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία».Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι τα περιθώρια του Έλληνα πρωθυπουργού είναι στενά. «Πώς θα αντιδράσει ο Τσίπρας στις μαζικές κινητοποιήσεις; Ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε συζήτηση με τους αγρότες. Όμως συμφωνία δεν διαφαίνεται. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να προχωρήσει σε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο τη θετική αξιολόγηση των δανειστών όσον αφορά την υλοποίηση του συμπεφωνημένου προγράμματος λιτότητας».

Οπως γράφει και η DW, και άλλα γερμανικά Μέσα ασχολούνται με τον αναβρασμό στην Ελλάδα. «Αγρότες και δικηγόροι, ενωμένοι και οργισμένοι» είναι τίτλος της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung. Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών: «Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει εκείνους που ζητούν τον αποκλεισμό της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν, πλησιάζει ήδη η επόμενη δοκιμασία. Εδώ και μέρες το κύμα των απεργιών και διαμαρτυριών έχει παραλύσει τον δημόσιο βίο» γράφει χαρακτηριστικά και σχολιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός: «Οι διαμαρτυρίες κατά της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού φέρνουν τον Ελληνα πρωθυπουργό Τσίπρα σε δύσκολη θέση».

 

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2016 at 08:07 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply