Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σπάλα χοιρινού, στο φούρνο 5 ώρες

Ιανουάριος 31st, 2016 by Σταματίνα

pulled890

Η αγαπημένη συνταγή Αμερικανών και Βρετανών. Παραδοσιακά, στις ΗΠΑ το χοιρινό καπνίζεται και βράζει σε μπάρμπεκιου όλη τη νύχτα. Γίνεται λουκούμι, φυσικά.



Υλικά

  • 1,5 κιλό σπάλα χοιρινό, χωρίς κόκκαλο
  • 2 κρεμμύδια, κομένα σε λωρίδες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και άφθονο πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Τοποθετήστε το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης στο ταψάκι
  • Προσθέστε το νερό
  • Σε ένα μπολ αναμείξτε τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πολύ πιπέρι
  • Τρίψτε τη σπάλα με το μείγμα
  • Τρίψτε καλά, και αφήστε το μείγμα εκεί
  • Βάλτε και τη σπάλα στο ταψί
  • Καλύψτε την με αλουμινόχαρτο
  • Βάλτε την στο φούρνο για 5 ώρες
  • Χαμηλώστε το φούρνο στους 150 βαθμούς σταδιακά
  • Ελέγξτε το νερό, αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο
  • Σερβίρετε ολόκληρη τη σπάλα σε πιατέλα ή ξύλο, για να την απολαύσετε και με τα μάτια!

 

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 31st, 2016 at 14:39 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply