Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μητροπολίτης Δαβίδ: “Σήμερα ήρθαν στην τοπική εκκλησία των Γρεβενών δύο… Ζακχαίοι” … (εικόνες + video)

31 Ιανουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

xeirotonia 17
“Σήμερα ήρθαν στην τοπική εκκλησία των Γρεβενών δύο Ζακχαίοι” .

Μ αυτά τα λόγια, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, υποδέχθηκε δύο νέα μέλη της εκκλησίας των Γρεβενών, στη διάρκεια της “διπλής” χειροτονίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (31-1) στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βαρόσι Γρεβενών.
Συγκεκριμένα έγινε μία χειροτονία διακόνου σε πρεσβύτερο και μία χειροτονία σε διάκονο.
Τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Σταύρου Περδικόπουλου καθώς και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του πατρός Λεωνίδα Μπούμπα.
Ο π. Σταύρος Περδικόπουλος, συνταξιούχος, πρώην Διευθυντής των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, προσήλθε ως εθελοντής ιερέας στην τοπική Εκκλησία των Γρεβενών. Είναι ο δεύτερος, μετά την χειροτονία του π. Βασιλείου Γρίδα, που θα προσφέρει τη διακονία του σε ενορίες της Μητροπόλεως Γρεβενών αμισθί.
Ο Μητροπολίτης Γρεβενών στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη, ιδιαίτερα σήμερα, για κληρικούς που πρώτα θα αναπαύουν τον Θεό και μετά θα υπηρετούν θυσιαστικά τον συνάνθρωπό τους.

Παρακολουθήστε μερικά αποσπάσματα από τις χειροτονίες:
1η:2η:
Δείτε εικόνες:

This entry was posted on Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2016 at 12:31 and is filed under Grevenatv, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply