aekH ΑΕΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης με 4-1 επί του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ στο Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Πογιέτ ήταν πολύ καλύτερη του Ηρακλή ακόμα και όταν βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες από το 32’ λόγω της αποβολής του Μπακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα η οποία ωστόσο ήταν άδικη καθώς η πρώτη κάρτα ήταν εντελώς λανθασμένη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 7’ ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Μάνταλου ο Ζιαμπάρης έστειλε τη μπάλα κατά λάθος στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας παράλληλα ενδιαφέρον στο ματς από πολύ νωρίς.

Στο 40’ ο διαιτητής Δελφάκης διέκοψε το παιχνίδι λόγω υβριστικών συνθημάτων προς το πρόσωπό του. Μόλις όμως το παιχνίδι η ξεκίνησε και πάλι, η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της ε τον Κολοβέτσιο να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Τζιμπούρ και ωραίο σουτ να κάνει το 2-0.

Στο 72’ όταν ο Πλατέλλας σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να του κάνει το χατίρι καθώς άλλαξε πορεία πάνω στον Μπαρτολίνι καταλήγοντας βασανιστικά στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Λίγο αργότερα ο Αραβίδης που είχε περάσει ως αλλαγή ανετράπη από τον Χουάντερσον μέσα στην περιοχή με τον Δελφάκη να υποδεικνύει λανθασμένα το σημείο του πέναλτι καθώς ο Βραζιλιάνος πορτιέρο έδιωξε τη μπάλα και με τη δύναμη της ορμής του έπεσε πάνω στον επιθετικό της Ένωσης. Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 4-0.

Το τελικό 4-1 έγραψε με κεφαλιά ο Βέλλιος στις καθυστερήσεις.

ΑΕΚ: Ανέστης, Σοίλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Μάνταλος, Γιόχανσον, Πλατέλλας (Ντιντάκ 77’), Μπουονανότε (Γκάλο 35’), Τζεμπούρ (Αραβίδης 67’)

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (Μπουλούτ 46’), Καρασαλίδης, Κυριακίδης (Ζαμπάζης 76’), Τσιλιανίδης (Λουκίνας 60’), Πασάς, Βέλλιος

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.