ααα

Σε εκτεταμένες δεσμεύσεις περιουσιών προχωρούν ήδη οι οικονομικοί εισαγγελείς σε καταθέτες που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και εμφανίζουν μεγάλες καταθέσεις στις λίστες όπου περιλαμβάνονται και δυσανάλογα μικρές φορολογικές δηλώσεις.

Είκοσι τέσσερις  καταθέτες που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και εμφανίζουν μεγάλες καταθέσεις, φιγουράρουν στη λίστα Ρηνανίας- Βεστφαλίας, γνωστή και ως λίστα Μπόγιαρνς. Αυτοί βρίσκονται ήδη σε καθεστώς δέσμευσης των περιουσιακών τους στοιχείων, ακινήτων, λογαριασμών και άλλων άυλων αξιών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή οι δεσμεύσεις έγιναν από το κλιμάκιο των εισαγγελέων που «τρέχει» τις έρευνες για τον εντοπισμό αδήλωτου ή και «μαύρου» χρήματος στις ελεγχόμενες λίστες καθώς μαζικά πλέον οι καταθέτες σε αυτές καλούνται ως ύποπτοι για εξηγήσεις για φοροδιαφυγή, όταν οι διαφορές μεταξύ των ποσών των καταθέσεών τους και εκείνων που δηλώνουν είναι εμφανώς μεγάλες.



Οι οικονομικοί εισαγγελείς (Ιωάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης, Χρήστος Ντζούρας), που συγκροτούν το κλιμάκιο που ερευνά τις λίστες της φοροδιαφυγής, πλέον αποστέλλουν κλήσεις για εξηγήσεις στους ελεγχόμενους καταθέτες, καλώντας τους να πληρώσουν άμεσα φόρους και άλλα οφειλόμενα ποσά για να γλιτώσουν ποινικές εμπλοκές και εξοντωτικά πρόστιμα.

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς «τρέχουν» τις έρευνες και σε άλλες έξι λίστες που έχουν στα χέρια τους, με καταθέσεις Ελλήνων είτε στο εξωτερικό είτε εδώ (Λαγκάρντ, εμβασμάτων, Λουξεμβούργου, Μεγάλης Βρετανίας και άλλες.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.