spirtzis708nea

Μια αμφιλεγόμενη πολιτική φαίνεται να υιοθετεί Νομαρχία στην Νότιο Αφρική, η οποία και προσφέρει οικονομική στήριξη στις μαθήτριες της περιοχής ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους, με την προϋπόθεση ότι είναι παρθένες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα, η περιφέρεια της Uthukela στην Natal ανακοίνωσε ότι θα θεσπίσει τα «Maiden Bursary Awards» τα οποία και θα απευθύνονται σε μη ενεργά σεξουαλικώς κορίτσια μέχρι 16 ετών.

Οι μαθήτριες υποχρεούνται να περάσουν δυο τεστ παρθενίας προτού να τους επιτραπεί να κάνουν αίτηση για την υποτροφία, με κάποιες από τις κοπέλες να μιλούν για εξευτελιστικά και μη επιστημονικά τεστ.



Εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης που έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, ο Jabulani Mkhonza, δήλωσε «στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια να διατηρήσουν τον εαυτό τους αγνό και ανενεργό από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα και να επικεντρωθούν στις σπουδές τους», προσθέτοντας ότι «το σεξ και η εκπαίδευση δεν πάνε μαζί».

Η Υπουργός για τα γυναικεία θέματα της Νοτίου Αφρικής κατέκρινε την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας ότι «δεν υποστηρίζουμε μέτρα που υπονομεύουν τα δικαιώματα των γυναικών», προσθέτοντας ότι «αν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν, σίγουρα θα εναντιωθούμε και θα συζητήσουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση για το πως μπορούμε να το επιλύσουμε».

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.