Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερευνα: Αυτή είναι η χώρα με τους περισσότερους άθεους στον κόσμο

26 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

spirtzis708nea

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η χώρα με τους περισσότερους άθεους στον κόσμο;

Μια έρευνα που διενεργήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο ασχολήθηκε με το θέμα και κατέληξε στο συμπέρασμα: Η Ισλανδία είναι η χώρα που οι άνθρωποι πιστεύουν ελάχιστα στον θεό.
Σύμφωνα με την έρευνα μόλις 1 στους 2 πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού. Και τούτο παρότι μόλις πριν από δύο δεκαετίες, θρήσκοι ήταν το 90% του πληθυσμού της.Εντυπωσιακό εύρημα της παγκόσμιας έρευνας είναι πως οι νέοι μεταξύ 15-25 ετών δεν πιστεύουν ότι ο θεός έφτιαξε τον κόσμο, αφού ούτε ένα (0,0%) δεν βρέθηκε να απαντά θετικά στο σχετικό ερώτημα.
Εκπρόσωπος της ισλανδικής κυβέρνησης, αρμόδιος για τα θέματα παιδείας τόνισε αναφορικά με τα ευρήματα της έρευνας: «το γεγονός πως οι Ισλανδοί τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια επιλέγουν να σπουδάσουν, να επενδύσουν δηλαδή στην ανάπτυξη του πνεύματος και των επιστημών είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να τους οδηγούν μακριά από το θρησκευτικό δόγμα».

 

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2016 at 20:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply