ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΠροθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν την Τρίτη στις

08.00 ώρα το πρωί ενώπιον του Ανακριτή Κοζάνης ζήτησαν και έλαβαν σήμερα κατά την προσαγωγή τους στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης κάτω από αυξημένα μέτρα ασφάλειας, όπου και οδηγήθηκαν με έκτακτη μεταγωγή τους από την Αθήνα, ο πατριός και η μητέρα του άτυχου 23χρονου Κωστή Πολύζου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και βρέθηκε τελικά νεκρός επτά μήνες αργότερα σε αγροτική περιοχή μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Κοκκινιάς και Ταξιάρχη Γρεβενών στη θέση Πασά Γεφύρη.

Η χθεσινή μεταγωγή κρίθηκε αναγκαία, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της απολογίας των δυο γονέων, της μητέρας 49 και του πατριού 42 ετών αντίστοιχα που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Ελευσίνα από αστυνομικούς του τμήματος αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Εναντίον τους ο Ανακριτής Κοζάνης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού από κοινού, ψευδορκία μάρτυρα και πλαστογραφία μετά χρήσεως. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν την Παρασκευή αρχικά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και από εκεί στην Κοζάνη με σχετική εντολή του εισαγγελέα.

Οι συλλήψεις προκλήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από την ενδελεχή επεξεργασία του προανακριτικού υλικού και των στοιχείων, που συνέλεξε η Ασφάλεια Κοζάνης, ενώ οι λόγοι της εγκληματικής πράξης φαίνεται να είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οικονομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του άτυχου νέου είχε βρεθεί μισοφαγωμένο από άγρια ζώα τον Σεπτέμβριο του 2011 από κυνηγό και μάλιστα σε κτηματική έκταση του πατριού με μελίσσια. Έκτοτε η Αστυνομία συνέχισε την συλλογή στοιχείων για την διαλεύκανση του εγκλήματος.

σιατισσ

ΕΡΤ Κοζάνης Κώστας Δαβάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.