glacier-mammoth-beerΖυθοποιείο του Καναδά αποκάλυψε μια limited edition μπίρα, η οποία πωλείται 1000 δολάρια το μπουκάλι, όπου «κρύβεται» και η αξία της.

 

Λίγο πριν φύγει το 2015, το ζυθοποιείο Storm Brewing στο Βανκούβερ του Καναδά παρουσίασε την Glacial Mammoth Extinction brew, την πρώτη μπίρα του Καναδά με 25% αλκοόλ.

Ο ιδρυτής του Storm Brewing, James Walton, εξήγησε πως προσπαθούσε να δημιουργήσει την πιο δυνατή μπίρα του κόσμου, αλλά αποδείχτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα, καθώς οι δυνατές μπίρες δεν έχουν καλή γεύση. Έτσι το έφτασε μέχρι εκεί που η γεύση της μπίρας θα παρέμενε ασφαλής.



Ο Walton ξεκίνησε με μια παρτίδα Imperial Flanders Sour Ale του ζυθοποιείου, την οποία άφησε σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου για πάνω από ένα μήνα. Η δημιουργία πάγου θύμιζε… παγετώνα –εξού και η ονομασία Glacial Mammoth Extinction brew- ενώ το μείγμα αφέθηκε για παλαίωση σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια για 2 χρόνια.

STORM BREWING FB PAGE

Τέτοιου είδους θερμοκρασίες αφαιρούν από την μπίρα το νερό κι έτσι απομένουν σάκχαρα, γεύσεις και αλκοόλ, όπως εξηγεί ο ίδιος. Το αποτέλεσμα είναι μπίρα πλούσια, παχύρρευστη που μοιάζει περισσότερο σε Port παρά σε μπίρα.

Για την ξεχωριστή αυτή μπίρα πραγματοποιήθηκανειδικές δοκιμές με 5 δολάρια, η αξία, όμως, της μπίρας δεν έγκειται στην ίδια, αλλά στο μπουκάλι της.

Για να προωθήσει την κυκλοφορία της, το ζυθοποιείο κυκλοφόρησε μόλις 10 limited edition μπουκάλια, φτιαγμένα στο χέρι από τον υαλουργό Brad Turner του Terminal City Glass στο ανατολικό Βανκούβερ. Εκτός, όμως, του ότι το μπουκάλι είναι χειροποίητο, κάθε ένα φέρει και ένα μοναδικό, κρεμαστό κόσμημα από προϊστορικό ελεφαντόδοντο από μαμούθ με χρυσό 14 καρατίων, του ντόπιου καλλιτέχνη Richard Marcus.Το ελεφαντόδοντο είναι από αληθινό χαυλιόδοντα μαμούθ ηλικίας 35 χιλιάδων χρόνων.

Κάθε ένα από τα μπουκάλια μπίρας κόστισε 1000 δολάρια, ενώ μέσα σε 5 μόλις ημέρες πουλήθηκαν ήδη τα μισά. Για όσους δεν έχουν τόσα χρήματα, αλλά… λιγουρεύονται την μπίρα, το ζυθοποιείο πουλά 1 λίτρο με 80 δολάρια, μέχρι η παρτίδα να τελειώσει και μισό λίτρο με τη μισή τιμή. Όχι κι ακριβώς φθηνά…

 

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.