Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι εύποροι Ρομά της Ρουμανίας -Εκεί που οι γυναίκες κρατούν τα ηνία (εικόνες)

23 Ιανουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

ρομαΣπίτια που μοιάζουν με κινηματογραφικές υπερπαραγωγές. Φαντασμαγορικές ντουλάπες και πολυτελής διακόσμηση.

Τους εύπορους Ρομά της Ρουμανίας επισκέφτηκε ο φωτογράφος Sébastien Cuvelier και αποτύπωσε με τον φακό τη ζωή σε κοινότητες που τα ηνία κρατούν οι γυναίκες.

Μέσα σε διάστημα δυο ετών, ο Cuvelier επισκέφτηκε τη Ρουμανία τέσσερις φορές όπου και φωτογράφισε πέντε κοινότητες Ρομά: Buzescu, Ciurea, Ivesti, Liesti, και Strehaia.

Γρήγορα του έγινε ξεκάθαρο ότι η ψυχή των κοινοτήτων ήταν οι γυναίκες. «Είδα αυτές τις γυναίκες ως την ψυχή των κοινοτήτων. Είναι αυτές που δίνουν ζωή σε αυτά τα σπίτια, που πραγματικά μοιάζουν με κινηματογραφικές υπερπαραγωγές», λέει ο καλλιτέχνης σε συνέντευξη του.


Ο ίδιος συμπέρανε επίσης ότι οι αθίγγανοι είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους αλλά και απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος κόσμος.

«Πολλοί Ρομά είναι απογοητευμένοι από τον τρόπο που τους φέρεται το ευρύ κοινό και πιστεύω ότι αυτός είναι ένας τρόπος για τις συγκεκριμένες κοινότητες να πουν ”υπάρχω και εγώ και αυτός είμαι”».iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2016 at 13:25 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply