ypoik.20.1.708

Έπρεπε να γίνει της… κακομοίρας με το «ξήλωμα» όλων των Προϊσταμένων των «ευαίσθητων» μονάδων του υπουργείου Οικονομικών, για να αναλάβει καθήκοντα ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει απέναντι στις κινήσεις του απελθόντος και υπηρεσιακού ΓΓΔΕ.

Ποιος είναι ο Γιώργος Πιτσιλής  

Ο νέος γ.γ. Δημοσίων Εσόδων γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975. Είναι επιτυχημένος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ερευνητής και έμπειρος επαγγελματίας, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Pantheon – Sorbonne.



Διατηρεί δικηγορικό γραφείο, ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα υπήρξε φορολογικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών (2008-), έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε νομικά έντυπα και οικονομικές εφημερίδες και συμμετέχει στις επιστημονικές ομάδες διαφόρων νομικών περιοδικών. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις Γερμανικών.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.