shoes708_0

Η Κάρολαιν Γουέλραντ θέλει να ξεχάσετε τι νούμερο παπούτσι φοράτε. Ούτως ή άλλως, σύμφωνα με την νεαρή επιχειρηματία από την Σουηδία, «οι μισές σχεδόν γυναίκες αγοράζουν παπούτσια που δεν τους ταιριάζουν στο πόδι».


Η λύση που προτείνει, χάρη και στην υψηλή τεχνολογία, είναι ένας τρισδιάστατος σαρωτής (3D scanner), ο οποίος βοηθά την ενδιαφερόμενη να υπολογίσει ακριβώς τις διαστάσεις του ποδιού της και επομένως και το νούμερο που χρειάζεται να αγοράσει για να ταιριάζει «γάντι».


Η εταιρεία που δημιούργησε το 2012, η Volumental και η οποία εδρεύει στην Στοκχόλμη προσφέρει μια πλατφόρμα που μοιάζει με ζυγαριά και η οποία πραγματοποιεί ογκομετρική σάρωση στο κάθε πόδι για να υπολογίσει τις ακριβείς διαστάσεις που λόγω και της ανατομίας των ποδιών μας είναι ξεχωριστή για κάθε άνθρωπο.




Το ακριβές «αποτύπωμα» μεταδίδεται σε ένα tablet το οποίο και μετά μπορεί να σας βοηθήσει κάθε φορά που διαλέγετε ένα ζευγάρι παπουτσιών. Ή εναλλακτικά μπορεί η ίδια η Volumental να κατασκευάσει το παπούτσι της αρεσκείας σας.


Η πλατφόρμα που εξελίχθηκε με την βοήθεια και των άλλων τριών συνιδρυτών της εταιρείας, οι οποίοι και είναι ειδικοί στην εξέλιξη συστημάτων πληροφορικής, χρησιμοποιεί τεχνολογία της Intel και της Microsoft.


Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η συνεργασία της Volumental με έναν κολοσσό της αμερικάνικης αγοράς στον χώρο των υποδημάτων, την Nordstrom, ενώ η ίδια η Γουέλραντ συμπεριλήφθηκε από το γνωστό Forbes στους 30 πιο σημαντικούς επενδύτες κάτω των 30 ετών στην Ευρώπη.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.