foo-708_0

Αν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να αγοράσεις νέα έπιπλα, πρόσεξε τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται γιατί μπορεί η ζωή σου να εξαρτηθεί από αυτά.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, έχεις λιγότερο χρόνο για να βγεις από ένα σπίτι στην περίπτωση που αυτό πιάσει φωτιά σε σχέση με 30 χρόνια πριν, λόγω των νέων επίπλων που έχεις.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Today Show ανακάλυψε ότι τα έπιπλα που κατασκευάζονται από συνθετικές ίνες και άλλα συνθετικά υλικά, καίγονται γρηγορότερα από τα παλιά έπιπλα που είναι φτιαγμένα από πραγματικό ξύλο και φυσικές ίνες.

Σε ένα πείραμα που έγινε μάλιστα, οι ερευνητές έβαλαν φωτιά σε ένα μαξιλάρι το οποίο βρισκόταν πάνω σε ένα καναπέ σε ένα παλιό σπίτι. Το μαξιλάρι κάηκε πολύ αργά και η φωτιά δεν εξαπλώθηκε στον καναπέ. Το ίδιο όμως δεν συνέβη και με το μαξιλάρι που έπιασε φωτιά σε ένα νέο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση η πυρκαγιά έφτασε μέχρι το ταβάνι μέσα σε μόλις 3 λεπτά.



Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοβηθείτε καθώς τα καινούρια σπίτι έχουν δημιουργηθεί με τέτοιο σχεδιασμό ώστε να υπάρχει πυρασφάλεια. Επιπλέον ο αφρός πολυουρεθάνης που βρίσκεται στα περισσότερα έπιπλα είναι αρκετά ασφαλής.

Τέλος, στην περίπτωση που θέλετε να γνωρίζετε πόσο ακριβώς χρόνο έχετε μέχρι να βγείτε από το σπίτι σας στην περίπτωση που αυτό πάρει φωτιά, ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ενημερώνει ότι αυτός περιορίζεται στα 2 λεπτά μόλις.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.