apistia.19.1.708

Από τότε που υπάρχει η μονογαμία στον κόσμο, υπάρχει και η απιστία. Τι κάνει όμως τους ανθρώπους να ξενοκοιτάζουν; Και πιο συγκεκριμένα, γιατί το κάνουν οι άνδρες;

Ο Γκάρι Νέουμαν έχει μερικές απρόσμενες απαντήσεις. Ο ψυχοθεραπευτής έκανε έρευνα σε 200 άνδρες που έχουν παραδεχθεί ότι υπήρξαν άπιστοι και τα συμπεράσματά του ίσως και να προκαλούν έκπληξη.

Οπως είπε στο Business Insider, το 48% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο λόγος που αναζήτησαν μία άλλη αγκαλιά ήταν η συναισθηματική δυσαρέσκεια. Οι άνδρες είναι πιο ευαίσθητοι από ό,τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, εξηγεί ο Νέουμαν. Αν δεν τους θαυμάζει και δεν τους επαινεί η σύντροφός τους, θα αναζητήσουν κάτι τέτοιο από ένα τρίτο πρόσωπο.


Και φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο για εκείνους να το βρουν αλλού: στο χώρο εργασίας. Το 40% δήλωσαν ότι γνώρισαν τη γυναίκα με την οποία απάτησαν τη σύντροφό τους στη δουλειά τους. Οι συνάδελφοι είναι πιο πιθανό να τους θαυμάσουν και να τους επαινέσουν για κάποιο επίτευγμά τους.

Βέβαια και η έλξη παίζει ρόλο, όχι όμως στο βαθμό που θα περίμενε κανείς. Αλλωστε, το 88% παραδέχθηκε ότι η νέα γυναίκα που μπήκε στη ζωή τους ήταν λιγότερο ελκυστική από τη σύντροφό τους.

Κι αν αυτό επιβεβαιώνει μία κοινή αντίληψη, ένα άλλο στοιχείο φαίνεται να δικαιολογεί τους φόβους των γυναικών για τις παρέες των συντρόφων τους. Το 77% των άπιστων παραδέχθηκε ότι είχε έναν φίλο που επίσης απατούσε τη σύντροφό του. Οταν οι άνδρες βλέπουν κάποιον άλλο να το κάνει, είναι για αυτούς πιο εύκολο να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους, ακόμη κι αν γνωρίζουν ότι είναι λανθασμένη, σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή.

Και σίγουρα αντιλαμβάνονται ότι κάνουν κάτι που δεν είναι σωστό. Αλλωστε, το 68% των μετεχόντων στην έρευνα παραδέχθηκε ότι ένιωθε ενοχές γιατί απάτησε τη σύντροφό του.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.