Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεκτή από ΣτΕ η αίτηση της Ελληνικός Χρυσός – Καταπέλτης για Σκουρλέτη

21 Ιανουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

συμβουλιο επικρατιας ΣΤΕ

Ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση του Π. Σκουρλέτη που είχε εκδοθεί τον Αύγουστο και πάγωνε μέρος των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Το Ανώτατο Δικαστήριο μετά από αλλεπάλληλες διασκέψεις -με την τελευταία να ολοκληρώνεται πριν από λίγες ώρες-δημοσίευσε την απόφασή του με την πλειοψηφία των συμβούλων να αποφαίνεται ότι πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας.

Οι σύμβουλοι που έχουν πολλές φορές με το θέμα των μεταλλείων επικαλέστηκαν παλιότερη απόφασή τους για το ίδιο θέμα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτή παράγει δεδικασμένο που δεσμεύει το δικαστήριο.

Στην προηγούμενη απόφασή του είχε αναφέρει ότι και μόνο το γεγονός ότι οι εργαστηριακές δοκιμές δεν έγιναν επι τόπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αλλά στη Φινλανδία δεν αρκεί για να αποτελέσει λόγο ανάκλησης της άδειας.

Πλέον, η δικαιοσύνη γυρίζει τον φάκελο στη διοίκηση για να βρεθεί ενδεδειγμένη λύση ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Ο Π. Σκουρλέτης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος σέβεται τη δικαιοσύνη αλλά συμπληρώνει ότι θα κινηθεί με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων.

Ανακοίνωση ωστόσο εξέδωσε και η ΝΔ σύμφωνα με την οποία ο υπουργός υποχρεούται πλέον να σεβαστεί επιτέλους τη νομιμότητα και να εγκαταλείψει τις κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

megatv

This entry was posted on Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2016 at 12:16 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply