malliaΗ απώλεια μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά λόγων όπως κάποια ασθένεια, η χημειοθεραπεία ή κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή, ακόμη και η κληρονομικότητα. Συχνά ωστόσο, η τριχόπτωση ενδέχεται να οφείλεται σε κακομεταχείριση των μαλλιών. Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε το κακό και να εξασφαλίσουμε για το μαλλί μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Βάψιμο μαλλιών
Τα βαμμένα μαλλιά δείχνουν πιο υγιή, πιο «γεμάτα» και με περισσότερο όγκο. Αποφύγετε ωστόσο βαφές με χημικά συστατικά τέτοια που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα, ζητώντας τη συμβουλή του κομμωτή σας. Εμπιστευτείτε το χρώμα των μαλλιών σε κάποιον επαγγελματία, αν το πρόβλημα της τριχόπτωσης είναι αυτό που αντιμετωπίζετε.



Προϊόντα για όγκο
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που βοηθούν τα μαλλιά στο να αποκτήσουν όγκο, αποφεύγοντας και πάλι εκείνα με έντονη σύσταση και ισχυρά χημικά στοιχεία που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία τους. Φροντίστε ακόμη, όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας, να ακολουθείτε ανάποδη φορά (ρίχοντας τα μαλλιά μπροστά και βουρτσίζοντάς τα συστηματικά με ήπιες κινήσεις) κάτι που επίσης δίνει πιο πλούσια όψη στο τελικό αποτέλεσμα.

Προσοχή στη συχνότητα λουσίματος
Φροντίστε να μην το παρακάνετε με το λούσιμο. Τα λεπτά μαλλιά που έχουν καταπονηθεί και είναι εύθραυστα δεν θέλουν υπερβολές. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν όταν πραγματικά το τριχωτό της κεφαλής το έχει ανάγκη. Φροντίστε το κοντίσιονερ που χρησιμοποιείτε να είναι κατάλληλο για τον δικό σας τύπο μαλλιών και βάζετε μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών, όχι σε όλο τους το μήκος.

Πιστολάκι με μέτρο
Μην το παρακάνετε με το στέγνωμα με σεσουάρ. Επιλέξτε ήπιες θερμοκρασίες κρατώντας το μηχάνημα σε απόσταση μερικών εκατοστών από το τριχωτό της κεφαλής. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιδεινώνουν την αδύναμη εικόνα των μαλλιών σας και θα τα φθείρουν. Αποφύγετε τις συσκευές ισιωτικής των μαλλιών καθώς και εκείνες που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπούκλες.

Επιλέξτε κατάλληλο κούρεμα/χτένισμα
Με τη βοήθεια του κομμωτή σας, βρείτε το κούρεμα αλλά και το χτένισμα εκείνο που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε την επιθυμητή εικόνα των πλούσιων μαλλιών. Τα πολύ στυλιζαρισμένα μαλλιά θα κάνουν το αποτέλεσμα πιο ορατό, ενώ ένα ανάλαφρο, ανεπιτήδευτο χτένισμα θα καμουφλάρει το πρόβλημα αισθητά.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.