Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα πλεονεκτήματα της σχέσης από απόσταση

18 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

sxeseis-eks-apostaseosΑν για κάποιους η ιδέα ενός έρωτα ή μιας σχέσης εξ αποστάσεως είναι τρομακτική, για άλλους η απόσταση φαίνεται να είναι πλεονέκτημα.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει πρόσφατη έρευνα στο πανεπιστήμιο της Κορνουάλης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας τα ζευγάρια που βρίσκονται σε απόσταση, τείνουν να φροντίζουν πολύ περισσότερο τη μεταξύ τους επικοινωνία, έχοντας ακόμα και 3-4 φορές επαφή μέσα στην ημέρα. Αυτό έχει ως συνέπεια να αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς, αφού καλλιεργείται πάρα πολύ έντονα ένας «προσωπικός» κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βάζουν το λιθαράκι τους στη διατήρηση της επαφής και οι long distance relationships τείνουν να γίνουν trend. Μάλιστα κάποιοι τις προτιμούν και τιςεπιλέγουν φανατικά αφού μια τέτοιων απαιτήσεων σχέση ταιριάζει γάντι στην απαιτητική καθημερινότητά τους.
Είτε από επιλογή, είτε επειδή έτυχε, σύμφωνα με τους ερευνητές της Κορνουάλλης τουλάχιστον οι σχέσεις εξ αποστάσεως φαίνεται να έχουν τα θετικά τους. Ας τα (ανα)γνωρίσουμε.Οι λόγοι για τους οποίους η έρευνα έδειξε ότι μια σχέση εξ’ αποστάσεως αποτελεί πηγή αναζωογόνησης και ενδυνάμωσης μιας σχέσης είναι οι εξής:

1. Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον για τον άλλο. Από τη στιγμή που το ζευγάρι δεν μπορεί να συναντηθεί  σε καθημερινή βάση, αυτομάτως  καλλιεργείται η αίσθηση της προσμονής και της λαχτάρας για την πολυπόθητη συνάντηση… δεν υπάρχει χώρος για τριβή και διαπληκτισμούς, ενώ η σκέψη «τρέχει» συνεχώς στην γλυκιά αναζήτηση τρόπων επικοινωνίας με το εξ αποστάσεως ταίρι, όπως το skype.
2. Καλλιεργείται μια πιο ουσιαστική επαφή. Το γεγονός ότι το ζευγάρι δεν έχει καθημερινή επαφή δημιουργεί μια υποσυνείδητη επιθυμία να «ανοιχθεί» περισσότερο και να εκμυστηρευτεί  πιο προσωπικά  θέματα.
3. Υπάρχει μεγαλύτερη σεξουαλική ένταση. Η ερωτική επιθυμία αυξάνεται μέσα στην εξ αποστάσεως σχέση, αφού η προσμονή συνάντησης «πυροδοτεί»  έντονη σεξουαλική διέγερση.
4. Η απομυθοποίηση της σχέσης δεν χωρά εδώ. Η απόσταση απομακρύνει το ενδεχόμενο συμβίωσης, η οποία φέρνει στο προσκήνιο τις συνήθειες, τα χαρακτηριστικά και τα ελαττώματα του άλλου, με αποτέλεσμα όλα να φαντάζουν τέλεια και ιδανικά ακόμη και αν δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να μην δειλιάζετε πια μπροστά σε μια σχέση από απόσταση και να αφεθείτε στην μαγεία της;

clickatlife

This entry was posted on Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2016 at 21:08 and is filed under ΆΝΤΡΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply