Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στη Βουλή οι καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη: Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον Ακη Τσοχατζόπουλο 3 εκατ. ευρώ

16 Ιανουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

ακησ παπανδρεου 2Οι… εκμυστηρεύσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου στη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, περί

«εκβιασμού» του από τον Γ. Παπανδρέου, έγιναν δικογραφία που πήρε το δρόμο για τη Βουλή.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε ήδη τον φάκελο με τους ισχυρισμούς της Βίκυς Σταμάτη σε βάρος του τέως Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αμέσως μετά την επιστροφή της στο ψυχιατρείο, από το οποίο είχε αποδράσει, το 2015.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε στραφεί τότε κατά πάντων αλλά κυρίως σε βάρος του Γ. Παπανδρέου, καταθέτοντας στον Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη που είχε αναλάβει την έρευνα για τις συνθήκες απόδρασής της από το Δαφνί.

Επικαλούμενη όσα της είχε εξομολογηθεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλά και τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, η κα. Σταμάτη κατηγόρησε ευθέως για εκβιασμό τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι του είχε ζητήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για να μην εμπλακεί ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Λεπτομέρειες, ωστόσο, περισσότερες δεν έδωσε η κα. Σταμάτη παρά μόνο ότι το ίδιο είχε συμβεί και στο Γ. Σμπώκο. Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι είχε ακούσει μια τηλεφωνική συζήτηση του συζύγου της με τον τέως διευθυντή των εξοπλιστικών και ήδη καταδικασμένο Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος -όπως κατάλαβε- είχε ενδώσει στον εκβιασμό.

Σύμφωνα με την κα. Σταμάτη, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε να πάρει χρήματα όταν του ζήτησε ένας Λίβιος πρέσβης, το όνομα του οποίου όμως δεν θυμόταν, προκειμένου να μεσολαβήσει για να φτάσει στα χέρια του κ. Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η διαμεσολάβηση αποκρούστηκε….σθεναρά (σ.σ. κατά την ίδια) από τον Τσοχατζόπουλο και ο πρέσβης απευθύνθηκε στην συνέχεια στον Λιβανέζο επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ και φίλο του κ. Παπανδρέου για να δει τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Σταμάτη, φοβούμενος ότι γνώριζε ο Τσοχατζόπουλος πρόσωπα και πράγματα, ζήτησε να αλλάξει το όνομα του παραλήπτη και το νόμισμα.
O Λιβανέζος επιχειρηματίας Tζ. Χάλακ

O Λιβανέζος επιχειρηματίας Tζ. Χάλακ

Ο κ. Πεπόνης τότε είχε υποδείξει στην σύζυγο του Άκη να κάνει τις καταγγελίες της στην εκκρεμή δίκη για τα εξοπλιστικά, κάτι όμως που δεν έκανε, φοβούμενη, όπως είχε πει για τη ζωή της…

zougla


This entry was posted on Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2016 at 10:34 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply