Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήπως τρώτε ασυναίσθητα; Δείτε τι μπορεί να φταίει

16 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

gluka-asuneiditi-katanalosiΤο ξέρατε ότι ο ελλιπής ύπνος μπορεί να σας οδηγήσει σε ασυναίσθητο τσιμπολόγημα μέσα στην ημέρα και κατ’ επέκταση σε έξτρα κιλά;

Ένα από τα διλήμματα της καθημερινότητας πολλών που ακολουθούν –ή θέλουν να ακολουθήσουν- υγιεινό lifestyle είναι το αν θα σηκωθούν νωρίς να πάνε στο γυμναστήριο ή αν θα προτιμήσουν να περάσουν λίγη ώρα ακόμη τυλιγμένοι στα ζεστά σκεπάσματα. Το παραπάνω δίλημμα, όμως, μπορεί να λυθεί εύκολα: αν κάνοντας το πρώτο, σημαίνει ότι θα κοιμηθείτε συνολικά λιγότερες από 7 ώρες, τότε καλύτερα να προτιμήσετε τα σκεπάσματα.Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Alabama στο Birmingham ανακάλυψαν πρόσφατα ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του ελλιπούς ύπνου και της αύξησης βάρους, λόγω της ασυνείδητης κατανάλωσης τροφής. Η μελέτη επικεντρώνει στο ότι όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά, καταναλώνουμε θερμίδες από φαγητά και ποτά χωρίς να έχουμε πλήρη επίγνωση την επόμενη ημέρα, οδηγώντας το βάρος μας σε αύξηση. Με λίγα λόγια, τρώμε παραπάνω ενδιάμεσα στα γεύματα κι ενώ κάνουμε κάτι άλλο, όπως όταν βλέπουμε τηλεόραση ή είμαστε στον υπολογιστή.

Στο πλαίσιο της μελέτης ερευνήθηκαν 28.150 Αμερικανοί και βρέθηκε ότι όσοι ανέφερανλιγότερες από 7 ώρες ύπνου την ημέρα, κατανάλωναν φαγητό 8,7 έξτρα λεπτά καθημερινά. Η κατανάλωση αναψυκτικών ήταν ακόμη πιο επικίνδυνη, φτάνοντας τα έξτρα 28,6 και 31,28 λεπτά.

Αν θέλετε να δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να κινείται προς τα αριστερά, βελτιώστε εκτός από τη διατροφή σας και τον ύπνο σας, φροντίζοντας να μην πέφτετε ποτέ κάτω από τις 8 ώρες ύπνου.

clickatlife

This entry was posted on Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2016 at 14:09 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply