Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτά είναι τα μαθήματα που προτιμούν οι μαθητές Λυκείου

16 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

pliroforiki-sxoleia-708

Πληροφορική και καλλιτεχνικά προσελκύουν περισσότερο τους μαθητές ενώ αδιαφορούν για μαθήματα όπως ο ελληνικός και ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας οι μαθητές των γενικών Λυκείων στα μαθήματα επιλογής στη συντριπτική τους πλειοψηφία προτιμούν το μάθημα των εφαρμογών πληροφορικής και της καλλιτεχνικής παιδείας.  Οι μαθητές της Α τάξης των Γενικών Λυκείων ( Ημερήσιων και Εσπερινών) με βάση το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα επιλέγουν ένα εκ των τεσσάρων προσφερόμενων μαθημάτων τα οποία διδάσκονται δυο ώρες εβδομαδιαίως:

  1. Εφαρμογές Πληροφορικής
  2. Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων
  3. Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός
  4. Καλλιτεχνική Παιδεία

Σύμφωνα με στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2015-2016  οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής ενώ ακολουθεί το μάθημα της Καλλιτεχνικής Παιδείας. Μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν το μάθημα της Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων ενώ «ουραγός» αναδεικνύεται το μάθημα του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Πολιτισμού με μόλις 5.038 μαθητές να το διδάσκονται.

Ειδικότερα τις εφαρμογές Πληροφορικής παρακολουθούν 37275 μαθητές, την Καλλιτεχνική Παιδεία 21685, τη Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων 16803 και τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 5038.Μαθήματα επιλογής στη Γ Λυκείου

Όσον αφορά τα μαθήματα επιλογής στη Γ Λυκείου οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα του Ελεύθερου Σχεδίου  ενώ ακολουθεί αυτό των  Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Δεύτερη ξένη γλώσσα παρακολουθούν 15.206 μαθητές ενώ 9.581 παρακολουθούν Ιστορία της Τέχνης. Μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν το Γραμμικό Σχέδιο, καθώς αυτός διαμορφώνεται στις 6.770.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2016 at 13:14 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply