Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο μεγάλης βιομηχανίας – Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

15 Ιανουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

ΛΟΥΚΕΤΟ

Οριστικό «λουκέτο» μπαίνει στο εργοστάσιο της

Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), με αποτέλεσμα την απόλυση των περίπου 200 εργαζομένων. Η απόφαση της πολυεθνικής Bolton Group ωστόσο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εργασίας.

Τα προβλήματα που οδήγησαν στην απόφαση ξεκίνησαν μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο στο εργοστάσιό της στο Βοτανικό. Και τούτο διότι εκτός από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη γραμμή παραγωγής, θέμα αποτέλεσε και η πολύ χαμηλή αποζημίωση που έλαβε η εταιρεία από τις ασφαλιστικές.

Η μητρική εταιρεία αποφάσισε ως εκ τούτου να κλείσει την μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία προϊόντων χάρτου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική και δηλώνει ότι «σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

imerisia

This entry was posted on Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2016 at 23:55 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply