ergasia-paraitisi-708

Οι περισσότερες εταιρείες και επιχειρήσεις στηρίζονται σε έναν πυρήνα ανθρώπων που αποτελούν τη βάση ώστε να βγαίνει σωστά η δουλειά τόσο σε χρόνους, όσο και σε ποιότητα.

Πρόκειται για τους πιο καλούς, παραγωγικούς, αποδοτικούς και ταλαντούχους υπαλλήλους.

Ωστόσο είναι πλέον σύνηθες το φαινόμενο προϊστάμενοι και εργοδότες να παραπονιούνται πως οι καλύτεροι υπάλληλοι, αυτοί που αποτελούν τον κορμό της επιχείρησης, να παραιτούνται από τη θέση τους. Ωστόσο όπως αναφέρει σε άρθρο του στην Huffingtonpost.com o Dr. Travis Bradberry (συγγραφέας του best seller Emotional Intelligence 2.0) οι εργαζόμενοι υποβάλουν παράιτηση για να φύγουν από τη δουλειά, αλλά για να γλιτώσουν από τους εργοδότες τους.

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι εργοδότες και διώχνουν τους καλούς υπαλλήλους.

  1. Τους εξαντλούν στην δουλεία με υπερβολικό εργασιακό φόρτο. Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο τα στελέχη να φορτώνουν δουλειά μόνο στους καλύτερους υπαλλήλους προκειμένου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο πως θα γίνει σωστά η δουλειά. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να νιώθουν πως τιμωρούνται για την καλή τους απόδοση. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες όσο αυτό συνεχίζεται, χωρίς να υπάρξει κάποια ανταμοιβή όπως αύξηση η προαγωγή, το αποτέλεσμα είναι η αποδοτικότητα των εργαζομένων να πέφτει.
  2. Δεν αναγνωρίζεται η προσφορά τους και δεν ανταμείβονται όπως θα έπρεπε. Οι καλοί εργαζόμενοι θέλουν και κίνητρα για να συνεχίζουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο και να είναι συνεχώς παραγωγικοί. Εν;α πολύ σημαντικό κίνητρο είναι η αναγνώριση της σκληρής δουλειάς που κάνουν. Κίνητρα είναι σε πρώτο στάδιο η δημόσια αναγνώριση και στη συνέχεια η αύξηση του μισθού και η προαγωγή.
  3. Οταν οι συμφωνίες μένουν στον αέρα και τηρούνται. Οταν ένας εργοδότης τηρήσει μια δέσμευση μπορεί να κάνει έναν εργαζόμενο ιδιαίτερα ευτυχή, ωστόσο το αντίθετο μπορεί να προκαλέσει ολέθρια αποτελέσματα και να οδηγήσει τον υπάλληλο στην έξοδο.
  4. Τα ζητήματα συνεργασίας σε έναν εργασιακό χώρο είναι από τα πλέον σημαντικά αφού μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι. Οι καλύτεροι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης θέλουν να συνεργάζονται με άτομα που τους ταιριάζουν. Γι αυτό και η πρόσληψη μη ικανών ατόμων ή τεμπέληδων αποτελεί σοβαρό αντικίνητρο ενώ αν το λάθος συνεχιστεί με την προαγωγή αυτών των «λάθος» ατόμων τότε η παραίτηση είναι κοντά.
  5. Οι ταλαντούχοι εργαζόμενοι είναι άτομα που θέλουν να τους δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσουν αυτό που επιθυμούν, αυτό μάλιστα αυξάνει την παραγωγικότητά τους. Ωστόσο οι περισσότεροι εργοδότες να εγκλωβίζουν τους υφιστάμενούς, κάτι που σταδιακά τους οδηγεί στο να είναι λιγότερο αποδοτικοί, να βαριούνται και να αναζητούν κάτι καλύτερο.


iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.