amber708_2

Στις 13 Ιανουαρίου του 1996 χάθηκαν τα ίχνη της 9χρονης Άμπερ Χάγκερμαν, η οποία βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα δολοφονημένη. Οι γονείς του κοριτσιού, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία του Amber Alert, το οποίο έσωσε τις ζωές εκατοντάδων παιδιών, αναζητούν ακόμη και σήμερα δικαιοσύνη.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την ημέρα που η μικρή Άμπερ Χάγκερμαν έπεσε θύμα απαγωγής ενώ είχε βγει βόλτα με το ποδήλατό της μαζί με τον μικρότερο αδερφό της. Λίγες ημέρες αργότερα, το άψυχο σώμα της βρέθηκε σε ένα χαντάκι, με τους γονείς του να αναζητούν ακόμη και σήμερα δικαιοσύνη για το θάνατο του παιδιού τους.

«Θέλω όλοι να θυμούνται την Άμπερ και πως έγινε θυσία ώστε να σωθούν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο» τόνισε η μητέρα της, παραμονή της επετείου σε μια συνέντευξη Τύπου.





Ο αδερφός της Άμπερ, Ρίκι Χάγκερμαν, δήλωσε πως εκείνη την στιγμή δεν είχε καταλάβει ακριβώς τι γινόταν. «Είδα την αδερφή μου ξαφνικά να μπαίνει σε ένα μαύρο φορτηγάκι. Ήταν η καλύτερη φίλη μου, σαν μια δεύτερη μητέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από εκείνη τη μαύρη μέρα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών έως και σήμερα, περισσότερα από 700 παιδιά έχουν σωθεί έπειτα από τη δημιουργία του Amber Alert στη χώρα ενώ υπολογίζονται σε εκατομμύρια αυτά που επέστρεψαν σώα και αβλαβή στο σπίτι τους.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.