Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι δημιουργοί που σκοτώθηκαν από τις ίδιες τους τις εφευρέσεις (εικόνες)

13 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

titanikos_1

Είχαν μια επαναστατική ιδέα για την εποχή τους. Τόλμησαν και την έκαναν πραγματικότητα, όμως, η… μοίρα τους έπλεξε στα «γρανάζια» της ίδιας τους της εφεύρεσης, η οποία τους οδήγησε στον θάνατο.

Αυτός που έφερε την γκιλοτίνα στη Σκωτία, ο δημιουργός του Τιτανικού και ο εφευρέτης του αλεξίπτωτου είναι μερικοί από εκείνους που οδηγήθηκαν στον θάνατο από την ιδέα τους.

Οι 6 εφευρέτες που σκοτώθηκαν από την ίδια τους την εφεύρεση:

Ο Τζέιμς Ντάγκλας ήταν ο τέταρτος κόμης του Morton, που ζούσε στη Σκωτία υπό τη βασιλεία του Βασιλιά Τζέιμς VI. Η ζώη, όμως, τα έφερε έτσι, ώστε να εκτελεστεί στο Εδιμβούργο δια γκιλοτίνας, που ο ίδιος είχε εισάγει στη Σκωτία κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αντιβασιλέα; της χώρας.

Ο Τόμας Μίντγκλει Τζούνιορ ήταν ένας Αμερικανός μηχανικός και χημικός, που είχε διαγνωστεί με πολιομυελίτιδα στα 51 του χρόνια. Ο ίδιος επινόησε ένα σύστημα σχοινιών και τροχαλιών, που επιτρέπουν στους άλλους να τον βοηθούν να σηκωθεί κρεβάτι πιο εύκολα. Στα 55, όμως, μπλέχτηκε στα σχοινιά και πέθανε από στραγγαλισμό.

Ο Τόμας Αντριου ήταν ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του διάσημου υπερωκεάνιου Τιτανικού. Το παρθενικό ταξίδι του υπερωκεάνιου έμελλε να είναι το τελευταίο και για τον Τόμας Αντριου και άλλων 1506 επιβατών.

Φυσικός και φιλόσοφος ο Αλεξάντερ Μπογκντάνοφ ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους, στους οποίους πειραματίστηκε η μετάγγιση αίματος. Παρά το γεγονός πως το κίνητρό του ήταν να παραμείνει νέος, ο ίδιος εξακολουθεί να πιστώνεται τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα. Ωστόσο, πέθανε όταν έλαβε αίμα ενός φοιτητή, που είχε ελονοσία και φυματίωση.

Το ατμοκίνητο ποδήλατο, το οποίο είναι μία από τις πρώτες μορφές αυτοκινήτου, εφευρέθηκε από τον Σιλβέστερ Ρόπερ. Τον Ιούλιο του 1896, ο δημιουργός υπέστη καρδιακή προσβολή μετά τη συντριβή του ποδηλάτου σε δοκιμή ταχύτητας.

Πρωτοπόρος της αεροπορίας, που είχε το παρατσούκλι «The Glider King», ο Οττο Λιλιενθαλ εφηύρε πολλούς τύπους επιτυχημένων ανεμόπτερων και αλεξίπτωτων πλαγίας. Πέθανε μετά από πτώση από τα 50 πόδια, όταν ένα από τα αιωρόπτερα έπαθε βλάβη.


iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2016 at 18:02 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply