αυγο  Τα τρως και τα μαγειρεύεις καθημερινά χωρίς να ξέρεις τα πάντα γύρω από αυτά. Σωστά;
ναι ένα από τα πιο σημαντικά υλικά που πρέπει να έχει μια νοικοκυρά στην κουζίνα της, αλλά και ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες. Τα αυγά αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην διατροφή και η κατανάλωση τους δεν συνδέεται με υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.

Όσοι αγαπούν τα αυγά και τα τρώνε καθημερινά, έχουν υψηλά ποσοστά θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες Β12, Α, Ε και C. Αν δεν ήξερες τα πιο κάτω πράγματα για τα αυγά (πιθανόν όχι) καιρός να τα μάθεις.

1. Ποια η διαφορά ανάμεσα στα άσπρα και τα καφέ αυγά

Τα βλέπεις συνέχεια στο σουπερμάρκετ αλλά δεν ξέρεις γιατί είναι υπάρχουν δύο χρώματα. Η διαφορά είναι η ράτσα ενός κοτόπουλου, αν είναι καφέ τότε θα παράγει καφέ αυγά και αν είναι από τα άσπρα κοτόπουλα τότε τα αυγά θα είναι άσπρα. Αν και στην αγορά έχουν διαφορετικές τιμές δεν είναι κάποιο από τα δυο καλύτερο στην ποιότητα.

2. Υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη αυγών

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το USDA έχει τις κατευθυντήριες γραμμές για τα βάρη των αυγών, καθώς όλα τα αυγά ταξινομούνται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας κατά το βάρος τους. Οι ΗΠΑ ανακάλυψαν πως υπάρχουν 5 διαφορετικά μεγέθη αυγών ανάλογα με το βάρος τους.

3. Έχει λήξει η ημερομηνία των αυγών σου αλλά θέλεις να τα καταναλώσεις; Ένα μπολ με νερό θα σε σώσει

Αν η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κουτί των αυγών έχει περάσει δεν είναι λύση να ανακατεύουμε τα αυγά! Αλλά ένα μπολ και λίγο νερό μπορούν να σου δείξουν αν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ακόμα.

Πως;Τοποθετείς τα αυγά σε ένα μπολ με νερό.

Αν το αυγό μείνει στο πάτο πλαγίως σημαίνει πως μπορείς να το καταναλώνεις για μέρες. Αν μείνει στο πάτο αλλά με την όρθια πλευρά τότε μπορείς να το φας αλλά θα πρέπει να το κάνεις στο σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος αν μείνει στην κορυφή τότε πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

4. Ο πιο εύκολος τρόπος να διαχωρίσεις τον κρόκο από το ασπράδι είναι τα χέρια σου

Σου φαίνεται λίγο αηδιαστική η ιδέα αλλά είναι η πιο εύκολη και η πιο αποτελεσματική.

5. Ο τρόπος που μαγειρεύεις τα αυγά λέει πολλά για τον χαρακτήρα σου

Για παράδειγμα αν σου αρέσει να κάνεις Scrambled eggs φαίνεται πως είσαι ένας πιστός φίλος. Αν σου αρέσει η ομελέτα τότε είσαι η ψυχή της παρέας. Αν πάλι θέλεις τα τηγανητά αυγά φαίνεται πως έχεις μια άγρια και παράξενη πλευρά.

6. Αυγά στον ατμό έχεις δοκιμάσει;

Είναι ένα ασιατικό στυλ μαγειρικής που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις. Απλώς κτυπάς τα αυγά σε ένα μπολ, βάζεις μερικά μπαχαρικά και λαχανικά και τα τοποθετείς στον ατμό. Τόσο απλά.

ladylike

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.