πολυτεκνοι
Κατά τη συνεδρίαση διαρκούς επιτροπής της Βουλής με θέμα το «σύμφωνο συμβίωσης»,

το οποίο αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος εξανέστη κατά την ανάγνωση του κειμένου διαμαρτυρίας της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος για το προς ψήφιση νομοσχέδιο. Διάβασε κατ’ αρχήν ο ίδιος το ακόλουθο απόσπασμα του κειμένου:

«η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους». Ακολούθως εξερράγη κατά των συντακτών του κειμένου με υβρεολόγιο: «Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος». Και πρόσθεσε: «Οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου. Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε».

                Επισημαίνω κατ’ αρχήν την άστοχη χρήση του όρου άτομα, αντί του πρόσωπα κατ’ εικόνα Θεού, από τους εκπροσώπους των πολυτέκνων οικογενειών, οι οποίοι θεώρησαν καλό, ορθά, να διαμαρτυρηθούν κατά του προς ψήφιση νομοσχεδίου ως αντικειμένου προς την διδασκαλία του Ευαγγελίου. Όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι διέφυγε από την προσοχή τόσο αυτών, όσο και όλων των άλλων, όσοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, ότι το κυβερνόν κόμμα έφερε προς ψήφιση νομοσχέδιο, σύμφωνο προς τις κατά καιρούς απόψεις πλείστων στελεχών του και ακόμη σύμφωνο προς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις (φανερά έναντι των ενδιαφερομένων, στο παρασκήνιο έναντι των ισχυρών, που κατευθύνουν την πολιτική του συνόλου των χωρών της ΕΕ). Εν γνώσει των θέσεων αυτών υπερψηφίστηκε από το 35% περίπου των ψηφισάντων κατά τις πρόσφατες εκλογές, οι οποίοι επέλεξαν κατ’ αυτόν τον τρόπο να τιμωρήσουν τους οδηγήσαντες τους ίδιους, πρωτίστως, τη χώρα, ακολούθως, στη θλιβερή κατάσταση υπό τον ζυγό των μνημονίων. Ίσως να ήλπιζαν οι ψηφίσαντες ότι οι νυν κυβερνώντες θα έσχιζαν με συνέπεια τα μνημόνια (η αφέλεια είναι πιστός ακόλουθος των πολλάκις εξαπατουμένων). Ελάχιστοι πλέον είναι οι πολίτες που εξετάζουν τις μη οικονομικές για την οικογένεια συνέπειες!

Το κυβερνόν κόμμα είναι το πλέον κατάλληλο για τη διεκπεραίωση της νομοθετικής εργασίας, που επί σειρά ετών «σκάλωνε» λόγω υπολογισμού του πολιτικού κόστους από το εκάστοτε κόμμα εξουσίας. Αν και, όπως υποστηρίζουν αρκετοί από όλο το πολιτικό φάσμα του «δημοκρατικού» (!) χώρου, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την κοινωνική «απελευθέρωση» (οι όροι της γλώσσας μας έχουν από καιρό απολέσει το νόημά τους) η συντηρητική ακόμη εν πολλοίς ελληνική κοινωνία δεν επιτρέπει, κατά τους ίδιους, την ομαλή πορεία της προς τον «εκσυχρονισμό» (μας θυμίζει κάτι ό όρος;) μέσω νομοθετικού έργου! Έτσι ενώ κάποια μικρά κόμματα, «υπερσύγχρονα», και οι μικροί πλέον «σοσιαλιστές» τάχθηκαν ολόθερμα υπέρ του νομοσχεδίου, η ΝΔ, επί σειράν ετών κόμμα εξουσίας «σεβάστηκε» το δικαίωμα της ψήφου κατά συνείδηση των βουλευτών τους! Το συγκυβερνόν κόμμα δεν κατάφερε να κρατήσει τα προσχήματα εξασφαλίζοντας κοινή γραμμή των βουλευτών του. Τα κόμματα των δύο άκρων του πολιτικού φάσματος καταψήφισαν το νομοσχέδιο πιστά στις ιδεολογίες τους. Υπενθυμίζουμε ότι οι ομοφυλόφιλοι υπήρξαν θύματα διωγμών τόσο από τους ναζί, όσο και από το σταλινικό καθεστώς. Τέλος κάποιοι βουλευτές επέλεξαν ως λύση την φυγή ενώπιον του προβλήματος απουσιάσαντες! Το συμπέρασμα είναι: Η Βουλή θα ψηφίζει με μεγάλη ευχέρεια, όπως μαρτυρεί η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από 194 βουλευτές, κάθε ανάλογο νομοσχέδιο, που προκαλεί βάναυσα το αίσθημα σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης, η οποία πλέον φαντάζει ασήμαντη μειοψηφία, καθώς με την πολυχρωματική πλειοψηφία της Βουλής συντάσσονται και τα ενορχηστρωμένα ΜΜΕ των ισχυρώς διαπλεκομένων με την εξουσία και πανισχύρων ολιγαρχών της οικονομίας μας.

Αν η κυβέρνηση, είχα γράψει σε προγενέστερο άρθρο, είχε επιτύχει να σχίσει τα μνημόνια, αν είχε ανασύρει από την απόγνωση τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, στους οποίους ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή, αν είχε επιτύχει να αποδεχθούν ως ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό οι «εταίροι» μας (τρομάρα μας), τότε ίσως το ολίσθημά της να εθεωρείτο μικρό, αν είναι μικρό η εκ μέρους της Πολιτείας επιβράβευση της ανευθυνότητας των πολιτών της με την τάχιστη διάλυση ενός δεσμού, που δεν έχει κανένα από τα στοιχεία του παραδοσιακού γάμου, έστω και του πολιτικού για τους αρνούμενους την ευλογία της Εκκλησίας. Το ουσιώδες όμως δεν είναι αυτό, αλλά η εκ μέρους της Πολιτείας αναγνώρισης της διαστροφικής ως κανονικής σχέσης στα πλαίσια της καταρρέουσας δυτικής κοινωνίας. Η παρατήρηση αυτή των εκπροσώπων των πολυτεκνικών συλλόγων έκαναν να εκμανεί ο βουλευτής, που αναφέραμε στην αρχή του άρθρου. Πάλι καλά που δεν ζήτησε να υποκατασταθεί ο όρος «σύμφωνο συμβίωσης» με τον όρο «γάμος», όπως επέτυχαν σε πιο «ανεπτυγμένες» ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, παρά τις από κοινού διαμαρτυρίες μελών όλων των θρησκειών! Επισημαίνεται ακόμη και η επίκριση του εκπροσώπου νεοεισελθόντος στη Βουλή κόμματος κατά του ΚΚΕ, για υστέρηση στην παρακολούθηση των επιστημονικών επί του θέματος εξελίξεων. Δεν αντιλήφθηκαν κάποιοι ότι η Επιστήμη έπαψε να σέρνεται πίσω από τις υλιστικές ιδεολογίες, όπως κατά τον 19ο αιώνα; Δυστυχώς όμως η επιστημονική κοινότητα τηρεί σιγήν ιχθύος και εδώ, όπως και στις πιο «απελευθερωμένες» χώρες, ενώ κάποιοι, κατά πολύ λιγότεροι απ’ όσοι στο παρελθόν, εξακολουθούν να ασελγούν επί της επιστήμης!

Από το σύνολο των υπερψηφισάντων βουλευτών μόνο οι ανήκοντες στη χωρία των καυχωμένων για την επιτυχία τους είναι απαλλαγμένοι ευθύνης. Οι λοιποί είναι υπόλογοι έναντι του έθνους και της ιστορίας, όπως υπόλογοι είναι και οι οδηγήσαντες τη χώρα στην κατάπτωση και υπερψηφίσαντες ακολούθως τα μνημόνια. Αν και τότε οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων έκαναν παρέμβαση στη Βουλή, τότε δεν θα είχε το θράσος ο βουλευτής να τους καθυβρίσει. Αλλά και εκείνοι, που έσπευσαν με επιθέσεις, που θυμίζουν δράσεις υπό ολοκληρωτικά καθεστώτα, να εκφράσουν την αντίθεσή τους είναι υπόλογοι έναντι του Λόγου του Θεού. Όσο για τις ύβρεις του βουλευτού κατά των πολυτέκνων αποτελούν τη βάση του υφέρποντος φασισμού: Καταδίκη της αντίθετης γνώμης με πάθος και διάθεση τρομοκράτησης! Και έχει και περισσό θράσος ο εν λόγω υπηρέτης του συστήματος, όπως και όλοι οι προηγουμένως ασκήσαντες την εξουσία, οι αρεστοί σε μερίδα των σήμερα διαμαρτυρομένων, να κάνει λόγο για ρουσφέτια, που ζητούν οι πολύτεκνοι! Η Πολιτεία, η οποία από το 1992, μέσω διακομματικής επιτροπής, επισήμανε ομόφωνα τον κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα μας από τη δημογραφική συρρίκνωση, δεν έπραξε ουδέν, ώστε να δοθούν κίνητρα για την αύξηση των γεννήσεων, οι οποίες πλέον υπολείπονται των θανάτων. Απεναντίας με την άγρια επιδρομή δια των εμμέσων φόρων (ΦΠΑ), με την αύξηση των αμέσων και τη σταδιακή κατάργηση των φοροελαφρύνσεων των φτωχών οδήγησε στην ένδεια το μεγάλο πλήθος των πολυτέκνων οικογενειών. Με πικρία πολύτεκνοι έβλεπαν την συγκυβέρνηση να θεωρεί «τεκμήριο» τα παιδιά! Ας αγωνιστεί ο εν λόγω βουλευτής της «Αριστεράς» για τη μείωση των εμμέσων φόρων και, αν το επιτύχει, ας κομπάζει για τις ύβρεις του κατά των μοχθούντων να αναθρέψουν με μύριες θυσίες τα παιδιά, που όλοι υποκριτικά αναγνωρίζουν ως την ελπίδα του έθνους, στην αξία του οποίου αμφιβάλλω αν πιστεύει τόσο αυτός, όσο και πολλοί άλλοι. Οι πολύτεκνοι δεν ζητούν ρουσφέτια. Ρουσφέτια ζητούν, απαιτούν μάλιστα, ακόμη και από τους νυν κυβερνώντες οι πλουτοκράτες, τους οποίους, αν και «αριστεροί», δεν τολμούν να αγγίξουν τώρα που, για λίγο, τους έχει παραχωρηθεί η εξουσία.

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.