Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

To Google Translate… ξαναχτυπά

8 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

newego_LARGE_t_1101_54618595_type12713
Αμηχανία προκάλεσε στον κολοσσό αναζητήσεων Google η αποκάλυψη ότι για κάποιες ώρες, το μεταφραστικό της σύστημα μετέφραζε τη λέξη «Ρωσία» σε «Μόρντορ» -ένα μέρος στον φανταστικό κόσμο που δημιούργησε ο συγγραφέας Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιεν!

Την ίδια ώρα, η λέξη «Ρώσοι» μεταφραζόταν αυτόματα σε «κατακτητές» και το επώνυμο του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε «στεναχωρημένο μικρό άλογο». Το πρόβλημα αυτό εντοπίστηκε στην αυτόματη μετάφραση από τα ουκρανικά στα ρωσικά και πλέον έχει διορθωθεί. «Το Google translate είναι ένας αυτόματος μεταφραστής –δουλεύει χωρίς την παρέμβαση μεταφραστών και βασίζεται στην τεχνολογία» αναφέρει σε δήλωσή της η Google, και συνεχίζει; «Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τέλειες όλες οι μεταφράσεις και ορισμένες φορές γίνονται λάθη».

Παρόλα αυτά, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να «προτείνουν» μια εναλλακτική μετάφραση, ενδεχόμενο που δεν αποκλείεται σε αυτή την περίπτωση.

ethnos

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2016 at 23:17 and is filed under ΑΣΤΕΙΑ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply