Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Ριζότο με λίγο κρασί και μανιτάρια

7 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

risotto890

Ιδανικό φαγητό για βραδινή παρέα με φίλους, τον χειμώνα. Ριζότο προτείνουν σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια αλλά σπάνια είναι πετυχημένο. Θέλει καλά υλικά και μερικά μυστικά.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • παρμεζάνα Grana για τρίψιμο ή φλούδες
  • 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο, Arborio π.χ.
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί, ποιοτικό
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα ή 100 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
  • Αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

  • Κόψτε τα μανιτάρια σε λωρίδες αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε καλά
  • Υπάρχουν μανιτάρια φθηνά και μανιτάρια ιταλικά ακριβότερα -Διαλέξτε
  • Βάλτε τα μανιτάρια σε τηγάνι να σωταριστούν ελαφρά με το σκόρδο σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Γυρίστε τα καλά, επί 10 λεπτά, να σωταριστούν χωρίς να καούν
  • Βγάλτε τα και κρατήστε τα στην άκρη
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε 1 κουταλά λάδι και προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Σωτάρετε για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε το ρύζι και τα μανιτάρια. Ανακατέψτε
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το κρασί. Ανακατέψτε
  • Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά
  • Στο μεταξύ λιώστε το ζωμό σε 2 ποτήρια πολύ ζεστό νερό
  • Με μια κουτάλα ρίξτε λίγο ζωμό και ανακατέψτε ώσπου να εξατμιστεί
  • Ξαναρίξτε άλλη μια κουτάλα, ίδια διαδικασία
  • Ρίξτε όλο το ζωμό και ανακατέψτε
  • Αφήστε να βράσει για 20 λεπτά, ρίξτε αλάτι και λίγο πιπέρι
  • Αν δείτε ότι λείπουν υγρά και το ρύζι δεν έχει βράσει, προσθέστε καυτό νερό
  • Αφήστε να βράσει ακόμη 5 ως 10 λεπτά
  • Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε από πάνω την παρμεζάνα λίγο πριν σερβίρετε
  • Πρέπει να έχετε απολύτως ετοιμάσει το τραπέζι γιατί το ριζότο δεν μπορεί να περιμένει πολύ!

 

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2016 at 12:27 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply