Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς να γίνεις πιο πλούσιος το 2016 -Οι 7 καλύτεροι τρόποι για να διαχειριστείς τα οικονομικά σου

7 Ιανουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

πλουσιοιΕύχεστε το νέο έτος να σας βρει πιο πλούσιους από πέρυσι; Μπορεί η οικονομία της χώρας να μην σας ωφελεί τόσο, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι η σωστή διαχείριση των χρημάτων.

7 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τα οικονομικά σας με το νέο έτος.

  • Κρατήστε ημερολόγιο δαπανών.

Φροντίστε να κάνετε ένα πλάνο για το πώς θα ξοδεύετε το εισόδημά σας κάθε μήνα.

  •  Βάλτε φρένο στα προσωπικά σας έξοδα.

Δεν εννοούμε να στερηθείτε πράγματα, αλλά τουλάχιστον ορίστε ένα συγκεκριμένο ποσό για το «χαρτζιλίκι» της εβδομάδας ή του μήνα.

  • Βάλετε στόχο να πάρετε αύξηση.

Τι καλύτερο από νέους επαγγελματικούς στόχους για το 2016, ειδικά όταν πρόκειται για οικονομικά ζητήματα; Βάλτε στόχο να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να κερδίσετε αυτή την πολυπόθητη προαγωγή.

  • Εκμεταλλευτείτε τα εργασιακά σας προνόμια.

Κάθε εργαζόμενος έχει συγκεκριμένα προνόμια, ανάλογα με τον κλάδο που εργάζεται  και την ασφάλειά του. Μάθετε τι ισχύει για το 2016 και μην αφήσετε τίποτα να πάει χαμένο.

  •  Ξεπληρώστε τα -τυχόν- χρέη σας.

Δεν μπορείτε να κάνετε οικονομίες αν έχετε αφήσει «ανοιχτούς» λογαριασμούς. Βάλτε προτεραιότητα το δάνειο, τα γραμμάτια του αυτοκινήτου ή ό,τι άλλο χρωστάτε.

  •  Ασφαλίστε τον εαυτό σας.

Μη ξεχνάτε πως το να είστε καλά στην υγεία σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα από όλα. Μιλήστε με τον οικονομικό σας σύμβουλο, ώστε να εξασφαλίσετε τη σωματική σας ασφάλεια.

  •  Δημιουργήστε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης.

Ακόμη και αν δεν έχετε κάποιο στόχο ώστε να κάνετε αποταμίευση, πρέπει οπωσδήποτε να φυλάξετε κάποια λεφτά στην άκρη. Σίγουρα θα σας χρειαστούν σε μία δύσκολη στιγμή ή σε μελλοντικά σχέδια.

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2016 at 19:35 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply