μακαροσΕφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 67 ετών, ο Μάκης Ψωμιάδης, έπειτα από
ανακοπή καρδιάς.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Μάκης Ψωμιάδης στις 3 τα ξημερώματα, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 67 ετών. Ο επιχειρηματίας υπέστη έμφραγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο Μάκης Ψωμιάδης υπήρξε μια έντονη προσωπικότητα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και της αθηναϊκής νυχτερινής διασκέδασης.

Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας της ΑΕΚ γεννήθηκε στην Καβάλα το 1948 και από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη του για την Ένωση, στα διοικητικά της οποίας μπήκε το 1988, όπου εκλέχτηκε πρόεδρος της Ερασιτεχνικής. Ανέλαβε το τμήμα μπάσκετ και προκάλεσε πάταγο για την εποχή με το ποσό των 170 εκατ. δραχμών που έδωσε για τη μεταγραφή του Νάσου Γαλακτερού.

Επέστρεψε ως παράγοντας στο τέλος της δεκαετίας του ’90, όταν ανέλαβε τον Εθνικό, ο οποίος όμως έπεσε στη Γ’ Εθνική έπειτα από πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Το 2001 μπήκε στην ΑΕΚ, αφού η εταιρεία Ippoventure αγόρασε την Ένωση από την ENIC, η οποία είχε υπό την ιδιοκτησία της την Ένωση. Ο Ψωμιάδης έμεινε τρία χρόνια στην Ένωση και τελικά αποχώρησε όταν βγήκε στην επιφάνεια η σύγκρουσή του με τον Ντέμη Νικολαϊδη.

Η συνέχεια τον βρήκε στον Ακράτητο, όπου έμεινε για έναν χρόνο, ενώ το 2006 ανέλαβε την Καβάλα, την οποία ανέβασε μέσα σε 3 χρόνια στη Super League. Αυτή ήταν και η τελευταία ενασχόληση του Ψωμιάδη με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ τα τελευταία χρόνια το όνομά του ενεπλάκη στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011, γνωστό και ως «Koriopolis».

Τον Απρίλιο του 2014 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003.

Αυτή, πάντως, δεν ήταν η μοναδική εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη, αφού είχε πρωταγωνιστήσει και σε δικαστική διαμάχη με τον Κώστα Λαλιώτη, όταν ακόμη ήταν εκδότης της εφημερίδας «Το Όνομα».

Στα τέλη Αυγούστου του 2015 αποφυλακίστηκε μετά από 4 χρόνια και 2 μήνες κράτησης.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

έθνος, iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.