fat708

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα δεν μπορεί να διώξει για πάντα τα κιλά που την βασανίζουν επί χρόνια.

Από τη μία οι διατροφικές συνήθειες, οι κληρονομικοί παράγοντες και από την άλλη το στρες και η καθιστική ζωή είναι παράγοντες που μας κάνουν να κολλήσουμε στην ζυγαριά.

Εκτός από τις γνωστές αιτίες,έρευνα από τον Πανεπιστήμιο του Michigan έρχεται να προσθέσει ακόμη έναν λόγο που το βάρος μας μένει στάσιμο.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, λοιπόν, πως το άγχος που μπορεί να έχει μία γυναίκα στην παιδική της ηλικία έχει τεράστιο αντίκτυπο στο βάρος που έχει όταν είναι πλέον ενήλικη.

Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Social Science and Medicine, συμμετείχαν γυναίκες οι οποίες βίωσαν περιόδους έντονου στρες πριν τα 16 τους χρόνια. Το στρες, λοιπόν, αποδείχτηκε η αιτία που, όταν μεγάλωσαν πήραν πιο γρήγορα βάρος απ’ όσες είχαν μία φυσιολογική παιδική ηλικία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν, επίσης, πως οι άντρες που ήταν στρεσαρισμένοι ως έφηβοι, δεν είχαν πρόβλημα με το βάρος τους. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, στο ότι οι γυναίκες είναι πιθανότερο να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με τους άντρες. Επίσης, οι γυναίκες στρέφονται ευκολότερα στο φαγητό σε περιόδους έντονου στρες, ενώ οι άντρες  βρίσκουν άλλες διεξόδους, όπως το στρες ή ακόμη και τον αθλητισμό.

Αν, λοιπόν, υπήρξε μία περίοδο στην ζωή σας έντονου άγχους και πήρατε απότομα κιλά κατά την ενήλικη ζωή σας, τότε το πρόβλημα είναι πλέον και επιστημονικά επιβεβαιωμένο.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.