Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Θεοφάνεια 2015 (εικόνες + video)

6 Ιανουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Θεοφανεια 9
Πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο εορτασμός των Θεοφανείων, με τη ρίψη του Σταυρού (για πρώτη φορά) στις δύο πισίνες του Κολυμβητηρίου Γρεβενών.

Στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γρεβενών, παρουσία όλων των αρχών και πλήθους λαού που κατέκλυσε τον χώρο .

Νωρίτερα, τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελιστρίας, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Αχιλλείου και στη συνέχεια, με πομπή, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο Κολυμβητήριο.

«Ο καθαγιασμός των Υδάτων θα γίνεται σε αυτό τον χώρο του κολυμβητηρίου» ανέφερε για να προσθέσει : «Σήμερα αναδεικνύονται τα Γρεβενά και στέλνουν μήνυμα σε όλη την Ελλάδα πως «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»…


«Σήμερα δημιουργούμε παράδοση» δήλωσε βαθιά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.
…«Σήμερα η χαρά είναι εδώ στα παιδιά μας, αυτή είναι η παράδοση, σε αυτά θα παραδώσουμε»… είπε ο Ποιμενάρχης των Γρεβενών και διερωτήθηκε: «Σήμερα εδώ είμαστε περίπου 2.500 κόσμου, στις «πάπιες» (στην γέφυρα των ΚΤΕΛ), πόσοι θα ήμασταν;», ενώ τίμησε με δύο χρυσούς σταυρούς τα παιδιά που έπιασαν πρώτοι τον Σταυρό: τον Νικόλαο Γιάτσιο, μαθητή της ΣΤ τάξης του Δημοτικού, και την Μαρίνα Αμανατίδου, μαθήτρια της Γ Λυκείου, και οι δύο αθλητές του κολυμβητικού Συλλόγου «Μεγαλέξανδρος» Γρεβενών.

Δείτε εικόνες:

video και από greveniotis.gr

 

This entry was posted on Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2016 at 16:45 and is filed under Grevenatv, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply