apodeikseis-tameiakes-708_0

Το 2016 μπήκε και σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ οι αποδείξεις που θα «μετράνε» για να συμπληρωθεί το αφορολόγητο όριο θα είναι αυτές που θα προέρχονται από ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω τράπεζας ή πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Ωστόσο παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με τις συναλλαγές που θα «βοηθούν» τους φορολογούμενους να πιάσουν το αφορολόγητο.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων ενός νοικοκυριού φεύγει σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα μετρούν οι αποδείξεις των δύο στο αφορολόγητο. Την ίδια στιγμή περίπτερα και παντοπωλεία δεν έχουν το ειδικό μηχάνημα για κάρτες, άρα θα πρέπει να υποχρεωθούν άμεσα να αποκτήσουν μηχανήματα.
Καμία διευκρίνιση δεν υπάρχει ακόμα και για το τι θα ισχύει με τα delivery και αν οι διανομείς κατ οίκον θα έχουν το ειδικό μηχάνημα. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που προκύπτουν και το ΥΠΟΙΚ καλείται να δώσει απαντήσεις άμεσα.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.