mystiria.2.1.708

Υπάρχει ζωή στον δορυφόρο του Κρόνου; Πού κρύβεται ο πλέον διαβόητος βαρόνος ναρκωτικών; Γιατί πέθαναν χιλιάδες αντιλόπες σε λίγες ημέρες και από πού έρχονται οι βάρκες- φαντάσματα της Ιαπωνίας;


Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μυστήρια που αναζητούν μία απάντηση μέσα στο 2016. Το Mashable εντόπισε μερικούς από αυτούς τους «γρίφους» που παραμένουν άλυτοι με την έλευση της νέας χρονιάς.

Τι ήταν αυτά τα «σκουπίδια»
Ομάδα επιστημόνων σε αεροπλάνο είδαν ένα μυστηριώδες κομμάτι διαστημικών σκουπιδιών, καθώς έμπαινε στη γήινη ατμόσφαιρα, πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, το Νοέμβριο.

Η NASA και άλλοι διαστημικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν ένα μεγάλο ποσοστό των εκατομμυρίων τμημάτων διαστημικών σκουπιδιών που είναι σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, αλλά δεν έχουν ιδέα για το τι ακριβώς ήταν αυτό. Η επικρατέστερη θεωρία ήταν πως επρόκειτο για τμήμα πυραύλου, αλλά δεν έχουν ιδέα ποιανού.

Πού είναι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν;

Η 26χρονη θεωρείται ύποπτη ως συνεργός στο σχεδιασμό των επιθέσεων που είχαν γίνει από τις 7 έως τις 9 Ιανουαρίου στο Παρίσι, στα γραφεία του Charlie Hebdo, σε ένα εβραϊκό κατάστημα και εναντίον ενός αστυνομικού. Ηταν σύζυγος του Αμεντί Κουλιμπαλί, ενός εκ των τριών δραστών, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το επίπεδο της εμπλοκής της.

Οι 3 δράστες σκοτώθηκαν και εκείνη διέφυγε. Οι αρχές πιστεύουν ότι έφυγε από το Παρίσι πριν από τις επιθέσεις, με προορισμό την Τουρκία, από όπου πέρασε στη Συρία. Ενα μήνα αργότερα, περιοδικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσε συνέντευξή της, στην οποία έλεγε ότι εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση. Σήμερα είναι μία από τους πλέον καταζητούμενους του πλανήτη.

Ο γρίφος των 8.000 ετών
Κάποιοι κατηγορούν τους εξωγήινους, άλλοι λένε ότι οι Ναζί είναι πίσω από αυτό. Ομως, τα μυστηριώδη σχέδια, γνωστά ως γεωγλυφικά της στέπας, είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ετών.

Διασκορπισμένα σε απομακρυσμένα σημεία του Καζακστάν, είναι ορατά μόνο από ψηλά και έχουν διάφορα σχήματα, από τεράστιους κύκλους έως σβάστικες. Είναι τουλάχιστον 300 και το παλιότερο σχηματίστηκε πριν από τουλάχιστον 8.000 χρόνων. Πολλοί επιστήμονες τα έχουν μελετήσει, αλλά κανένας δεν έχει καταφέρει να απαντήσει στο τι είναι. Μία θεωρία είναι πως πρόκειται για αρχαία αποικία. Τα εντόπισε πρώτος ο Ντμίτρι Ντέι μέσω του Google Earth ενώ πλέον και η NASA προσπαθεί να λύσει το μυστήριο.

Πού είναι ο Ελ Τσάπο;
Τη μία στιγμή ήταν κλειδωμένος σε κελί φυλακής ασφαλείας και την άλλη, ο Χοακίν Γκουζμάν εξαφανίστηκε. Τον Ιούλιο ο «Ελ Τσάπο», όπως είναι γνωστός ο πλέον διαβόητος βαρόνος καρτέλ ναρκωτικών κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή, μέσω ενός τούνελ. Από τότε διαφεύγει της σύλληψης. Κάποιοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Μεξικό τον αφήνει να ζει ελεύθερος, για να φέρει μία κάποια ισορροπία στο χαοτικό πόλεμο των ναρκωτικών.

Οι μυστηριώδεις βάρκες- φαντάσματα της Ιαπωνίας
Μυστηριώδεις βάρκες, με πτώματα σε αποσύνθεση, ξεβράζονται ακόμη σε ακτή της Ιαπωνίας. Αρκετά σημάδια δείχνουν ότι έρχονται από την Βόρεια Κορέα, όμως η προέλευσή τους δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πάνω από 30 τέτοιες βάρκες εντοπίστηκαν το 2015, ενώ άλλες 65 είχαν βρεθεί το 2014 και 80 το 2013.

Υπάρχει ζωή σε δορυφόρο του Κρόνου;
Ο Εγκέλαδος είναι ένας από τους 62 δορυφόρους του Κρόνου. Τον Οκτώβριο, το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA, το οποίο ερευνά τον Κρόνο από το 2004, έφτασε πιο κοντά από ποτέ σε έναν εξωγήινο ωκεανό του Εγκέλαδου. Σύμφωνα με τον Κουρτ Νίεμπουρ, επιστήμονα του προγράμματος Cassini, ο Εγκέλαδος είναι ένας κόσμος που μπορεί να αποτελέσει ένα κατοικήσιμο περιβάλλον για τη ζωή όπως την ξέρουμε. Ομως, ακόμη κι αν αυτός ο ωκεανός είναι γεμάτος μορφές ζωής, το Cassini δεν το γνωρίζει, καθώς το σκάφος δεν κατασκευάστηκε έτσι ώστε να εντοπίζει ζωή. Οι επιστήμονες τώρα ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για την ισορροπία του pH στο νερό και την μοριακή σύνθεσή του, καθώς η NASA αναλύει ακόμη τα δεδομένα.

Τι σκότωσε 120.000 αντιλόπες σε λίγες ημέρες
Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, το Μάιο, υπήρξαν μαζικοί θάνατοι ενός σπάνιου είδους αντιλόπης στο κεντρικό Καζακστάν. Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι περισσότερα από 120.000 ζώα, πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού τους, πέθαναν από τα μέσα έως τα τέλη Μαΐου. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμη στην αιτία, αλλά η προκαταρκτική ανάλυση έδειξε ότι πρόκειται για ένα συνδυασμό περιβαλλοντικών και βιολογικών παραγόντων, καθώς πολλά από τα νεκρά ζώα ήταν κυρίως μητέρες και τα μικρά τους. Μία από τις πιθανές αιτίες είναι τα καύσιμα πυραύλων από δεκάδες εκτοξεύσεις στις εγκαταστάσεις στο κεντρικό Καζακστάν.

Τι απέγινε η πτήση MH370
Ακόμη δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις στο τι συνέβη στην πτήση MH370 μετά από την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ τον Μάρτιο του 2014. το αεροσκάφος εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα και σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν έγινε αεροπειρατεία, υπήρξε τεχνικό πρόβλημα ή αν κάτι άλλο συνέβη.

Πού είναι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ
Από τους δράστες του μακελειού στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, μόνο ένας διέφυγε ζωντανός. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Θεωρείται ότι ο 26χρονος κατάφερε να φύγει από την Ευρώπη, για τη Συρία, ξεφεύγοντας από το «δίχτυ» των γαλλικών και βελγικών αρχών.

Ο Αμπντεσλάμ πήγε από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι για τις επιθέσεις, αλλά εκτιμάται ότι άλλαξε γνώμη για τον ρόλο του σε αυτές, καθώς εντοπίστηκε ένα γιλέκο με εκρηκτικά στο Παρίσι. Με τη βοήθεια φίλων του κατάφερε το επόμενο πρωί να φύγει από την γαλλική πρωτεύουσα, πέρασε από τρία σημεία ελέγχου, αλλά δεν συνελήφθη ποτέ. Παρά τις πολλές εφόδους στο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών όπου ζούσε, οι αρχές δεν τον έχουν εντοπίσει ακόμη.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.