Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ακίνητα: Ερχεται ο νέος ΕΝΦΙΑ – Πώς θα υπολογίζεται

5 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

newego_LARGE_t_420_54573845_type13031

Σε μια… περίεργη εξαγγελία που προκαλεί νέα σύγχυση σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες και τον ΕΝΦΙΑ, προχώρησε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο κ. Αλεξιάδης αναμένεται να ανακοινώσει αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί το ύψος αυτών, αλλά και ποιες περιοχές θα αφορά.
Μάλιστα, οι αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Μάιο, χωρίς να επηρεάζεται ο ΕΝΦΙΑ του 2015. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο φόρος ακινήτων του 2016 θα χτιστεί από το μηδέν. Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πως η μετατόπιση των βαρών θα γίνει στους… έχοντες. Ο νέος φόρος θα λαμβάνει υπόψιν όχι μόνο την περιουσιακή αλλά και την εισοδηματική κατάσταση των υπόχρεων.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να θεσπιστεί ένας ΕΝΦΙΑ στα πρότυπα του… ΦΑΠ, του φόρου που ίσχυε για την μεγάλη ακίνητη περιουσία δηλαδή. Να φορολογείται το σύνολο της περουσίας και να προβλεφθεί ένα μικρό αφορολόγητο για τους ιδιοκτήτες μικρών και φθηνών ακινήτων

Αυτό συνεπάγεται μετακίνηση των βαρών στις μεγαλύτερες και ακριβότερες περιουσίες ώστε να παραμείνει ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ στα έσοδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέες αντικειμενικές που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες θα προβλέπουν μειώσεις στις περισσότερες περιοχές, αλλά και αυξήσεις σε άλλες.


imerisia

This entry was posted on Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2016 at 21:50 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply