MHTROP - BARAZZA 25
Selfie με φοιτητές

Για άλλη μία φορά ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ Δαβίδ, έκανε το πρώτο βήμα για να φέρει την Εκκλησία κοντά στους νέους, αφού ο ίδιος πήγε ως θαμώνας σε κεντρικότατο club της πόλης που είναι γνωστό φοιτητικό στέκι.

Πιο συγκεκριμένα, δεκάδες φοιτητές κατέκλυσαν το Cafe- Club BARAZA στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, ανταποκρινόμενοι στην ανοιχτή πρόσκληση του Μητροπολίτη κ. Δαβίδ για μια συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών, πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα στο facebook και η ανταπόκριση των φοιτητών ήταν άμεση και ενθουσιώδης όπως φαίνεται στο video που ακολουθεί.

Ο ίδιος ενημέρωσε για τις δράσεις της Μητρόπολης και δέχθηκε την πρότασή τους να χρησιμοποιηθεί η ανακαινισμένη αίθουσα της Μητρόπολης ως χώρος συνάντησης των φοιτητών των Γρεβενών.

Ακολούθησε κοπή της Βασιλόπιτας μέσα σε ατμόσφαιρα χαλαρή και φιλική, χάρη στο πηγαίο χιούμορ που χαρακτηρίζει τον Ποιμενάρχη των Γρεβενών.
Δύο νεαρές φοιτήτριες, η Παναγιώτα και η Δέσποινα κέρδισαν τα φλουριά της πίτας.


Ο Μητροπολίτης αποχώρησε με την υπόσχεση να υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις: τις Απόκριες, το Πάσχα και το Καλοκαίρι.

Πρέπει  να σημειώσουμε ότι ο κ Δαβίδ, συνοδευόταν από μία ομάδα φωτισμένων ιερέων, οι οποίοι πρωτοστατούν σε πλήθος δράσεων που έχει αναλάβει η Μητρόπολη Γρεβενών: σχολή Γονέων, Βυζαντινή και παιδική χορωδία, τμήματα κατηχητικού, παρουσιάσεις βιβλίων, εισηγήσεις Πανεπιστημιακών κτλ. οι οποίοι παρέμειναν στον χώρο, για να συνεχίσουν την επαφή και τον διάλογο με τους φοιτητές με σκοπό να καταγράψουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι τον τελευταίο χρόνο, (μετά την χειροτονία του κ. Δαβίδ), τα Γρεβενά βιώνουν με ενθουσιασμό τον εξαιρετικά κοσμικό χαρακτήρα της Εκκλησίας μας,   η οποία  απ΄ότι φαίνεται κάθε μέρα κερδίζει όλο και περισσότερους πιστούς στους κόλπους της και κυρίως νέους. Απόδειξη όλων αυτών είναι ότι  κάθε συνάντηση-εκδήλωση της Μητρόπολης Γρεβενών, κατακλύζεται από πλήθος κόσμου κάθε μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου και ηλικίας.

Δείτε εικόνες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.