Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η ταινία: ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ + STAR WARS… (trailer)

4 Ιανουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Στον Κινηματογράφο Γρεβενών

TAINIAAΣυνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, η προβολή της ταινίας STAR- WARS που καθημερινά σπάει ρεκόρ εισιτηρίων. (Δείτε για την ταινία εδώ)

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
IN THE HEART OF THE SEA

Σκηνοθεσία: ΡΟΝ ΧΑΟΥΑΡΝΤ
Σενάριο: ΤΣΑΡΛΣ ΛΙΒΙΤ
Ηθοποιοί: ΚΙΛΙΑΝ ΜΕΡΦΙ, ΚΡΙΣ ΧΕΜΣΓΟΥΟΡΘ, ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΓΟΥΟΚΕΡ, ΜΠΕΝ ΓΟΥΙΣΟΟΥ
Διάρκεια: 121 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015
Χρονολογία παραγωγής: 2015
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Η αληθινή, ανθρώπινη τραγωδία θα ενέπνεε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ». Το βιβλίο όμως, θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους, ασιτία, πανικό και απελπισία, οι άνδρες θα φτάσουν να αμφισβητήσουν ακόμη και τις βαθύτερες αντιλήψεις τους, από την αξία της ζωής τους μέχρι την ηθική της δουλειάς τους, την ώρα που ο καπετάνιος τους, αναζητά το δρόμο για τη σωτηρία τους και ο πρώτος ύπαρχος του, θέλει να κυνηγήσει και να σκοτώσει την φάλαινα.

TRIVIA
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ (“A Beautiful Mind”) σκηνοθετεί την περιπέτεια “Στην Καρδιά της Θάλασσας”, βασισμένη στο best seller βιβλίο του Ναθάνιελ Φίλμπρικ, σχετικά με την δραματική, αληθινή ιστορία του Έσεξ.

Το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η ταινία, “In the Heart oft heSea: The Tragedy of the Whaleship Essex”, του Ναθάνιελ Φίλμπρικ κέρδισε το 2000 το National Book Award for Nonfiction.

Το trailer:


Μέρες και ώρες προβολής:
tainia 1 (1)

This entry was posted on Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2016 at 21:37 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΕΚΕΓ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply