Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δολοφόνησαν δήμαρχο στο Μεξικό μόλις μία ημέρα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της

3 Ιανουαρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

mejikoΜόλις μία ημέρα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της, μία νεοεκλεγείσα δήμαρχος στο Μεξικό έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης.

Η Γκιζέλα Μότα Οκάμπο ανέλαβε τα καθήκοντά της στην πόλη Τεμίξκο, 60 μίλια από την πρωτεύουσα της χώρας, την Παρασκευή. Το επόμενο πρωί, ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η οικογένειά της και την σκότωσαν στην πόρτα της κατοικίας.

Ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικούς και ανταλλαγή πυρών με τους δράστες, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί δύο από αυτές. Δύο ενήλικες και ένας ανήλικος συνελήφθησαν.

Σε ανακοίνωση, η πολιτεία Μορέλος χαρακτήρισε την επίθεση ως πρόκληση του οργανωμένου εγκλήματος ενάντια στη συνταγματική και δημοκρατική τάξη. «Δεν θα συμβιβαστούμε ούτε θα υποχωρήσουμε στο χτίσιμο της ενότητας, της ειρήνης και της αρμονίας», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Η πολιτεία Μορέλος είναι γνωστή για τη δράση των καρτέλ ναρκωτικών στην περιοχή.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2016 at 17:42 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply