katastrofi-kosmou-708

Το Business Insider συγκέντρωσε τα 14 σημεία που ενδεχομένως να προσφέρουν καταφύγιο στους ανθρώπους αν καταστραφεί ο κόσμος.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα αν και η ανθρωπότητα την τελευταία δεκαετία έχει επιβιώσει από μία οικονομική κρίση, από τις προειδοποιήσεις των Μάγια για την καταστροφή του κόσμου, δεν λείπουν οι φανατικοί των θεωριών συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσουν όλα να καταρρέουν.

Τη φετινή χρονιά ο Δεκέμβριος έδωσε κάποια σημάδια «Αποκάλυψης». Μεγάλα τμήματα της Βραζιλίας, της Ουρουγουάης, της Παραγουάης, της Αργεντινής και του Ηνωμένου Βασιλείου υπέστησαν τρομερές καταστροφές από πλημμύρες. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι σαρωτικοί τυφώνες που ισοπέδωσαν το Τέξας, οι υψηλές θερμοκρασίες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και το παρατεταμένο καλοκαίρι στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται πως ο άνθρωπος είναι αυτός που έβαλε το χέρι του και η θερμοκρασία στον πλανήτη έχει κατά ένα 1°C από το 1900, προκαλώντας τρομακτικές αλλαγές στη Γη.


Τα παραπάνω ήταν οι φυσικές καταστροφές, αφού ο κόσμος κινδυνεύει και από τους πολέμους. Η άνοδος του Ισλαμικού Κράτους, η κλιμάκωση των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας δείχνουν πως όλη η Γη βρίσκεται σε μπελάδες. Γι αυτό αν χρειαστεί, θα πρέπει  ο κόσμος να ξέρει τις επιλογές τους για να βρει καταφύγιο.

Ισλανδία
Η Ισλανδία είναι η πιο απομακρυσμένη χώρα σε όλη την Ευρώπη και απέχει εκατοντάδες μίλια μακριά από κάθε άλλη χώρα, γεγονός που θα αποθαρρύνει τους επίδοξους εισβολείς.
Η χώρα τροφοδοτείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από γεωθερμική ενέργεια από τα πολλά ενεργά ηφαίστεια της χώρας, ενώ η θαλάσσια ζωή (ψάρια, θαλασσινά) είναι άφθονη. Έτσι αν για οποιοδήποτε λόγο οι κάτοικοι αποκλειστούν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα έχουν και ζέστη και τροφή.
Υπενθυμίζεται πως η Ισλανδία κατάφερε να ξεπεράσει μια σχεδόν ολική κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοικοί της να γίνουν αρκετά σκληροί, απαραίτητο στοιχείο για να αντιμετωπίσει κάποιος το τέλος του κόσμου.

Τριστάν ντα Κούνια 
Αυτή η αλυσίδα νησιών στο νότιο Ατλαντικό είναι στην πραγματικότητα το πιο απομακρυσμένο κατοικημένο αρχιπέλαγος του κόσμου, αφού απέχει πάνω από 2.000 χλμ από την πλησιέστερη ακτή. Ο πληθυσμός τους είναι μόλις 300 κάτοικοι. Το βασικό επάγγελμα είναι το ψάρεμα.

Γκουάμ
Απευθύνεται στους Αμερικανούς πατριώτες , οι οποίοι μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτό το μακρινό φυλάκιο. Το Γκουάμ είναι στον Ειρηνικό Εκεί βρίσκεται μία στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, ιδανική για να φιλοξενήσει με ασφάλεια ανθρώπους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Βέβαια το Γκουάμ δεν ζει καμία οικονομική άνθιση. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τους τουρίστες και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά πριν φτάσουν εκεί οι άποικοι από την Αμερική (τον 16ο αιώνα), οι άνθρωποι ζούσαν στο νησί για περισσότερα από 4.000 χρόνια. Αρα είναι σίγουρα ένας τόπος κατοικήσιμος.

Τσιάνγκ Μάι
Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι σε αυτή την ειδυλλιακή πόλη στη βόρεια Ταϊλάνδη αποφάσισε ο Ελβετός επενδυτής Marc Faber να χτίσει το σπίτι του. Ο Faber είναι γνωστός για την απαισιοδοξία του. Μάλιστα λέγεται πως συνεχώς κάνει προειδοποιήσεις σχετικά με το πού θα πρέπει να ζήσει κανείς αν ξεσπάσει πόλεμος και πως το δολάριο θα αξίζει λιγότερο από το χαρτί τουαλέτας .

Ντένβερ
Το Ντένβερ έχει μερικά στοιχεία που το καθιστούν σημαντικό προορισμό σε περίπτωση που πλησιάζει το τέλος του κόσμου. Βασικότερο όλων είναι πως με τα αποθέματα πετρελαίου που έχει δεν θα ξεμείνει ποτέ από καύσιμα.
Σε περίπτωση πολέμου, είναι μία από τις ιδανικότερες πόλεις για να χτίσουν οι ΗΠΑ την άμυνά τους. Δεν βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και γύρω γύρω έχει βουνά.
Θεωρείται μάλιστα ένα εξαιρετικό μέρος για να πάτε σε περίπτωση υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στην πραγματικότητα, η υπερθέρμανση θα βοηθήσει τη γη του Ντένβερ να γίνει απίστευτα εύφορη.

Ανταρκτική
Η Ανταρκτική μπορεί να είναι ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη πάνω στη Γη, είναι όμως και το τέλειο σημείο του πλανήτη για να κρυφτεί κάποιος αν έρθει το τέλος του κόσμου. Στην περίπτωση που καταφέρετε να φτάσετε εκεί, θα πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με αρκετά τρόφιμα για να αντέξετε το κρύο του χειμώνα. Εκεί μπορείτε να φιλοξενηθείτε σε κάποιο από τα καταλύματα επιστημονικών αποστολών. Το μόνο βέβαιο είναι πως κανένας πόλεμος δεν θα φτάσει ως εκεί.
Βέβαια υπάρχει και το μειονέκτημα με τη στάθμη της θάλασσας, η οποία θα ανέβει σημαντικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πούνκα Τζάγια
Αυτή η ορεινή περιοχή της Ινδονησίας δεν μοιάζει να είναι ένα πολύ φιλόξενο μέρος για να ζήσει κάποιος. Ωστόσο είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι αν έρθει το τέλος του κόσμου δεν θα ψάχνετε το πιο φιλόξενο μέρος, αλλά αυτό που θα σας επιτρέψει να επιβιώσετε. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο ορυχείο χρυσού, οπότε θα σας περιμένει πολύ δουλειά, αλλά και πολύ… εμπόριο. Εκεί βρίσκεται και το τρίτο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στη Γη .

Κέιπ Τάουν 
Το Κέιπταουν είναι το καλύτερο σημείο στην αφρικανική γη. Υπέροχη θέα και λιμάνια, στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Νοτίου Αφρικής. Μάλιστα λέγεται πως ακόμα και αν όλα πάνε στραβά στον κόσμο το Κέιπ Τάουν θα συνεχίσει να ζει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Βέρνη
Η Ελβετία έχει αναμφίβολα αποδείξει τις δυνατότητές της ως ένα ασφαλές καταφύγιο κατά τη διάρκεια του αιματηρού παρελθόντος της Ευρώπης. Η Βέρνη περιβάλλεται από τις ελβετικές Άλπεις, οι οποίες της χαρίζουν φυσική προστασία.
Η Ελβετία είναι επίσης γνωστή για το γεγονός ότι παρέμεινε ουδέτερη σε σχεδόν κάθε μεγάλη σύγκρουση κατά τα τελευταία χρόνια. Αυτή η ουδετερότητα κάνει Βέρνη ιδανικό προορισμό για να ξεφύγει κανείς από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ελβετική γεωργική γη είναι εύφορη και αναμένει να γίνει ακόμα περισσότερο με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Νησί Νέκερ
Αυτό είναι το νησί του ιδιοκτήτη της Virgin, του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον. Λένε πως ο ίδιος είναι τόσο φιλόξενος οπότε είναι πολύ πιθανό ότι θα σας αφήσει να πάτε και να ζήσετε εκεί, όταν τα πάντα θα καταρρέουν

Γη του Πυρός 
Η περιοχή των ανέμων στη Νότια Αμερική, είναι το ιδανικό μέρος για να αποφευχθούν όλες οι βλαβερές συνέπειες από κάθε πυρηνικό νέφος. Επίσης είναι ένα από τα πιο ασφαλή σημεία αφού θεωρείται απίθανο να επιχειρήσει κάποιος εισβολή στη Γη του Πυρός.

Γιούκον
Το Γιούκον είναι το πιο δυτικό σημείο του Καναδά. Είναι μία αραιοκατοικημένη περιοχή, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση και τον τουρισμό. Ομως στην περίπτωση που τα πάντα καταρρεύσουν η περιοχή είναι ικανή να φιλοξενήσει μία μικρή και ακμάζουσα κοινότητα. Υπάρχει αφθονία άγριας ζωής για κυνήγι, το οποίο θα είναι απαραίτητο , αφού κατά τα πρώτα χρόνια μετά την καταστροφή του πλανήτη, η γεωργία δεν θα είναι μια βιώσιμη επιλογή. Ωστόσο ο καιρός είναι δύσκολος, αφού ο χειμώνας είναι πολύ βαρύς.

Κάνσας Σίτι
Ο,τι κι αν συμβεί στις ΗΠΑ, το Κάνσας πιθανότατα θα επιβιώσει. Δεν βρίσκεται κοντά σε καμία από τις ακτές των ΗΠΑ, άρα δεν υπάρχει η ανησυχία εισβολής υδάτων από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Υπάρχουν άφθονες γεωργικές εκτάσεις (κατάλληλες για σιτηρά). Επιπλέον βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πολλών σιδηροδρομικών γραμμών, άρα εξασφαλίζονται οι μεταφορές και το εμπόριο.

Νήσος Λιούις
Η Νήσος Λιούις βρίσκεται στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό, τουλάχιστον τρεις ώρες με το πλοίο από την ηπειρωτική Σκωτία. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία και ο πόλεμος πολύ δύσκολα θα φτάσει ως εκεί. Επιπλέον το νησί διαθέτει άφθονους φυσικούς πόρους, εξαιρετικό φαγητό και πολύ καλό ουίσκι.

 

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.