Image00021

Μία ιδιαίτερη ημέρα επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας, για να τελέσει την πέμπτη για εφέτος χειροτονία.

Ο νέος διάκονος της Μητροπόλεως π. Λεωνίδας Μπούμπας, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, ακολούθησε τον πνευματικό του πατέρα, Σεβασμιώτατο Δαβίδ, από την Θεσσαλονίκη, πλέον στα Γρεβενά.

Στην χειροτονία, που έγινε σε κλίμα συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον π. Λεωνίδα να ακολουθήσει τις τέσσερις αρετές που εκπροσωπούν οι τέσσερις άγιοι της συγκεκριμένης ημέρας. «Να έχεις πάντα στον νου σου την μετάνοια του προφητάνακτα Δαβίδ, την εμπιστοσύνη και άφεση στο θέλημα του Θεού του μνήστορος Ιωσήφ και την μαρτυρία του Ιακώβου του Αδελφοθέου. Όμως περισσότερο σε καλώ να έχεις πάντα στον νου σου την δύναμη της συγχώρεσης προς τους τυχόν εχθρούς και αδικούντας σε, όπως την έδειξε ο πρωτομάρτυρας Στέφανος με την έσχατη προσευχή του».

Δείτε εικόνες (κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Image00116 Image00172 Image00127 Image00158

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.